Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους στις Φυλακές και στο Δημοτικό Θέατρο από το ΔΗΠΕΘΕ

ΔΗΠΕΘΕ
05 Μαρτίου 2019 / 14:10
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας διοργανώνει στις 13 Μαρτίου 2019 την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους παραγωγή των κρατουμένων από τις Φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί

 στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας για τους κρατουμένους και το προσωπικό της Φυλακής και  το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό της Κέρκυρας  στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο.
Πρόκειται για τις ταινίες μικρού μήκους «Θανατοποινίτης» και «Χριστινάκι» που προέκυψαν από το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κινηματογράφου στα Καταστήματα κράτησης του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τις προβολές θα προλογίσει η κα Τίνα Πισχιτζή εκ μέρους του προγράμματος, (τέως Διευθύντρια της Διεύθυνσης  Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου). Στις προβολές θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κόκκινος, Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του προγράμματος. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό την οποία θα διευθύνει ο κος  Κυριάκος Κωλέσης (Κοινωνιολόγος - Υπεύθυνος Διευθυντής 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας), με θέμα: «Η τέχνη: Ένα κομμάτι ζωής στα καταστήματα σωφρονισμού».
Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και παίζουν  οι ηθοποιοί, Γιάννης Στάνκογλου, Παύλος Κοντογιαννίδης κα.
Σε όλα τα στάδια  συμμετείχαν οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού και όλοι οι καλλιτέχνες εθελοντικά.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.