Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά αδειοδοτείται η μονάδα απεξάρτησης «Διάπλους» του Νοσοκομείου Κέρκυρας!

Διάπλους
06 Μαρτίου 2019 / 08:18

ΚΕΡΚΥΡΑ Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας

οριστικά αδειοδοτείται η μονάδα απεξάρτησης "Διάπλους" του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Είναι το τέλος μιας περιπέτειας που ξεκίνησε με την ενσωμάτωση της μονάδας στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου τον Μάρτιο του 2018 και πλέον αδειοδοτείται με νόμο του Κράτους. Το γεγονός επεσήμανε με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας.

Την ικανοποίησή της για το γεγονός εκφράζει και η βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.
«Τροπολογία, με την οποία εντάσσεται το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στους εγκεκριμένους οργανισμούς και φορείς που δύνανται να λειτουργούν  θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, κατατέθηκε την Τρίτη (5/3) στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ενημερώνει η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Ειδικότερα, στη διάταξη τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Προσθήκη φορέων για την υλοποίηση δράσεων των άρθρων 30-35 του ν. 4139/2013 (Α΄74)» και συγκεκριμένα στην αιτιολογική έκθεση, σημειώνεται ότι «η ανάγκη για την παρούσα ρύθμιση γεννάται από τη διαπιστωμένη μη ισομερή γεωγραφική κάλυψη των αναγκών των εξαρτημένων χρηστών από τα ναρκωτικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα». Αναφέρεται ακόμη πως «εκτός από τις ευεργετικές διατάξεις κατά την προδικασία, την αναβολή της δίκης, αλλά και τις ελαφρυντικές περιστάσεις στην ενδεχόμενη ποινή του κατηγορουμένου εξαρτημένου χρήστη […] παρέχεται η δυνατότητα στους εξαρτημένους χρήστες των περιοχών τοπικής αρμοδιότητας των ως άνω φορέων στη θεραπεία και στην κατ’ ουσία δυνατότητα επιβολής εναλλακτικών μέτρων απεξάρτησης από το δικαστήριο».

«Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία προγράμματος απεξάρτησης στο νοσοκομείο μας» δήλωσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη θετική αυτή εξέλιξη.

Η τροπολογία «α) Στελέχωση δομών παροχής υπηρεσιών υγείας και β) Προσθήκη φορέων για την υλοποίηση δράσεων των άρθρων 30-35 του ν.4139/2013 (Α' 74)» κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».