Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακή η «πρώτη» του «Βαφτιστικού» στην Κέρκυρα! (photos)

Ο Βαφτιστικός
09 Μαρτίου 2019 / 09:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο.

Η παράσταση ήταν αριστοτεχνικά ισορροπημένη, ένα χάρμα για το μάτι και το αυτί.  Ο σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας και ο μαέστρος της ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής Άλκης Μπαλτάς κατάφεραν να επικαιροποιήσουν την οπερέτα του προηγούμενου αιώνα με τρόπο που βλέπεται απολαυστικά από τον οποιονδήποτε σήμερα.

Η χορωδία Σαν Τζιάκομο αρχίζει και δημιουργεί ειδίκευση στα οπερετικά έργα, κάτι που είναι εντυπωσιακό δεδομένης της έλλειψης πόρων και της σε μεγάλο βαθμό εθελοντικής προσπάθειας. Ακριβώς λόγω αυτών των επιπέδων εθελοντισμού και συμμετοχής μας στα καλλιτεχνικά δρώμενα είμαστε τυχεροί στην Κέρκυρα που μπορούμε να παρακολουθούμε τέτοιου βεληνεκούς έργα.

Εν όψει των παραστάσεων η εφημερίδα “Ενημέρωση” επικοινώνησε με τον αρχιμουσικό Άλκη Μπαλτά, ο οποίος αναφερόμενος στο έργο σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο “Βαφτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη είναι η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα. Από την πρώτη του ακόμη παρουσίαση, το 1918, μέχρι σήμερα, το έργο πάντα γίνεται με ενθουσιασμό δεκτό από το κοινό.
»Ο ευρηματικός και πλούσιος μελωδισμός του “Βαφτιστικού”, οι κεφάτοι χορευτικοί ρυθμοί του και φυσικά η έξυπνη πλοκή της υπόθεσης δημιουργούν  ένα  πραγματικά απολαυστικό μουσικο-θεατρικό έργο που συναρπάζει. Το έργο με τις πολλές κωμικές του σκηνές  φέρνει αβίαστα το γέλιο  και περιγράφει εξαιρετικά την Αθηναϊκή κοινωνία της παλιάς εποχής. Κοινωνία που ήθελε ανέμελα να διασκεδάζει, παράλληλα, όμως, φλεγόταν από πατριωτικό ενθουσιασμό για τις νίκες του ελληνικού στρατού και την ελπίδα ότι  θα απελευθερωνόταν κάθε σκλαβωμένη περιοχή της  Έθνους.»


Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο για δύο ακόμα παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή στις 8:30.  

Μουσική διεύθυνση Αλκης Μπαλτάς,
Διασκευή – σκηνοθεσία, Πέτρος Γάλλιας
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Καρύδης, Παντελής Κοντός, Χρήστος Μπογδάνος, Δημήτρης Πακσόγλου, Ρόζα Πουλημένου, Αννα Στυλιανάκη.
Διεύθυνση χορωδίας: Antony Ivanov
Κοστούμια: Πηνελόπη Μάμαλου


Περισσότερες φωτογραφίες