Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώωση δύο Λευκιμμιωτών: Τι δήλωσε ο συνήγορος μετά την ετυμηγορία (video)

Δικαστήριο
19 Μαρτίου 2019 / 09:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ομαδική ανάσα ανακούφισης ακούστηκε από τους παριστάμενους κατοίκους Λευκίμμης, με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας

του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας «Αθώοι κατά πλειοψηφία οι κατηγορούμενοι». Οι δύο κάτοικοι Λευκίμμης βαρύνονταν με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, επιπλέον ο ένας εξ αυτών και με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Σπύρος Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του Δικαστηρίου, καθόσον, όπως είπε, από την ακροαματική διαδικασία και από το οπτικοακουστικό υλικό, δεν προέκυπτε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν το ίδιο άτομο με αυτό που τραυμάτισε τον αστυνομικό, κατά τα επεισόδια που είχαν γίνει στη Λευκίμμη τον Ιούνιο του 2018.
Τα βίντεο που κατατέθηκαν ως αποδεικτικό υλικό στο δικαστήριο, έδειχναν σκηνές επεισοδίων πριν και μετά το επίμαχο συμβάν, ενώ στο βιντεο που προσκόμισε η υπεράσπιση φαινόταν ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί πριν τον τραυματισμό του αστυνομικού. 
Ωστόσο ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι η επίθεση κατά του αστυνομικού ήταν μια πράξη άδικη, η οποία θα πρέπει να ερευνηθεί από την αστυνομία και να τιμωρηθεί ο πραγματικός δράστης.
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.