Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αποχή δείχνει το μέγεθος του προβλήματος

ΑΟΚ Κέρκυρα
19 Μαρτίου 2019 / 17:52
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να παρακολουθούμε τις προσπάθειες του ΑΟΚΚ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου,

για να φτάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ή έστω στη 2η θέση όπου υπό προϋποθέσεις οδηγεί στη Suerleague, αλλά δε ζούμε την πραγματικότητα που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές.
Οι περισσότεροι δεν είναι Κερκυραίοι, ήρθαν στο νησί να παίξουν ποδόσφαιρο σαν επαγγελματίες και κάποια πράγματα τους έχουν επηρεάσει αφάνταστα. Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς ότι η Football League είναι μια κατηγορία όπου επιβιώνουν μόνο όσες ομάδες έχουν παράγοντες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί τα έσοδα είναι ελάχιστα συγκριτικά με τα έξοδα.
Όταν o AOKK έδινε μάχη και προσέφευγε ακόμη και σε εξώδικο προς τη Superleague για να εισπράξει οφειλές πάνω από διακόσιες χιλιάδες ευρώ, φάνηκε ότι είχε ανάγκη τα χρήματα. Όμως πέραν αυτών, αυτά τα χρήματα ήταν ουσιαστικά για να καλύψουν περσινά υπόλοιπα, οπότε δε θα έμενε κάτι για τη φετινή ομάδα. Δυστυχώς οι λύσεις δε βρέθηκαν και οι παίκτες παρά τις προσπάθειές τους να κρατήσουν ψηλά την ομάδα και να κρατήσουν κρυφό, ότι χρειάζονται χρήματα, έφτασαν στα όριά τους και ξεκίνησαν μια αποχή αρχικά από τις προπονήσεις.
Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει για την ομάδα η οποία έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές έχει μία μόλις νίκη. Το αποτέλεσμα είναι από τη μία η απομάκρυνση από τους στόχους και από την άλλη το αβέβαιο αύριο. Η επιστροφή από την Κρήτη και το ματς με τον Κισσαμικό διατηρούσε ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει, η προπόνηση της Δευτέρας δεν έγινε, οι παίκτες μίλησαν με τη διοίκηση, αλλά δεν τους άρεσε όσα άκουσαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
Αυτή η εξέλιξη κάθε άλλο παρά βοηθάει την ομάδα για τη συνέχεια και τα πράγματα, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δείχνουν να εκτροχιάζονται. Πριν από τρεις εβδομάδες ανέλαβε την ομάδα ο Λ. Γεωργακόπουλος και μαζί πολλές υποχρεώσεις. Για όσους δεν ξέρουν, η προσφορά του στην ομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη και σε μια κρίσιμη καμπή πήρε ένα τεράστιο βάρος. Έπρεπε να πληρώσει παλιές οφειλές λόγω προσφυγών και φυσικά όλα τα τρέχοντα έξοδα της ομάδας συν φετινές οφειλές των ποδοσφαιριστών. Και σίγουρα μιλάμε για ποσά που είναι μεγάλα και στην εποχή μας δε βρίσκονται εύκολα. Ο κ. Γεωργακόπουλος έχει δώσει πολλά χρήματα για την ομάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια θέση για την οποία δεν έχει την ευθύνη, ενώ πρέπει να βρει και λύσεις.
Όλα αυτά αφήνουν ουσιαστικά το αγωνιστικό κομμάτι πολύ πίσω. Δε γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση γιατί σίγουρα θα βγουν στην πορεία και παλιές «οικονομικές αμαρτίες» της ομάδας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μην ξεχνάμε ότι μια εβδομάδα πριν, για τους Μυτίδη και Ντιμιτρόφσκι, η ομάδα απειλήθηκε με -6 βαθμούς αν σε τρεις μέρες δεν έπαιρναν χρήματα.
Μένουν οκτώ ακόμη παιχνίδια και ο καθένας αναρωτιέται τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως η διοίκηση κάνει αγώνα για να βρεθούν λύσεις αλλά δεν ξέρουμε και η υπομονή των παικτών ποια θα είναι.
 
Εκδικάστηκε η προσφυγή του Σιόντη
 
«Παλιές αμαρτίες» καλείται να πληρώσει η διοίκηση του ΑΟΚΚ που έχει τη θηλιά στο λαιμό. Δε φτάνει η φετινή δύσκολη χρονιά σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, αλλά πολύ μεγάλη είναι και η πίεση από τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι πλέον στο ρόστερ και έχουν κάνει προσφυγές για να πάρουν οφειλόμενα χρήματα από την περασμένη σεζόν ή και παλιότερα.
Εκδικάστηκε η προσφυγή του Στέφανου Σιόντη, στον οποίο η ΠΑΕ φαίνεται να χρωστά 12.000 ευρώ. Έτσι συνεχίζεται η πίεση για την ΠΑΕ, που έχει δύο ακόμα υποθέσεις ανοιχτές (Μυτίδη, Ντιμιτρόφσκι) του Σιόντη και του Κολοβούρη. Αυτή του πρώτου, εκδικάστηκε ερήμην της ΠΑΕ, ενώ στην υπόθεση του Κολοβούρη, το αίτημα αναβολής της ΠΑΕ έγινε δεκτό. Υπάρχει εκτίμηση ότι την προσεχή εβδομάδα θα πληρωθεί, με τη συζήτηση της προσφυγής του να μετατίθεται για την 1η Απριλίου.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια