Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο κύβος ερρίφθη από τον Χρύσανθο Σαρλή

δήμος
21 Μαρτίου 2019 / 16:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ύστερα από ένα μακρύ χρονικό διάστημα άκαρπων διαβουλεύσεων με προσωπικότητες και σχήματα από τον ευρύ χώρο της λεγόμενης Δημοκρατικής παράταξης, ο Χρ. Σαρλής έκανε το πρώτο βήμα ώστε να διέλθει τον Ρουβίκωνα.

Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Κερκυραίων (1990-2002), σήμερα περιφερειακός σύμβουλος της Επτανησιακής Αναγέννησης (σ.σ. με ρεκόρ ψήφων στον συνδυασμό Γ. Καλούδη, το 2014, υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας), ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στελεχών της τοπικής πολιτικής και παραγόντων της δημόσιας ζωής, το βράδυ της Τετάρτης. 
Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε ο γιατρός Χρ. Μπούκας, άλλοτε Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της δημοτικής Αρχής Σαρλή, ο οποίος θέλησε να δώσει μια μορφή λαϊκής συνέλευσης στην συνάντηση προτρέποντας τους παρευρισκόμενους «να πάρουν τον λόγο και να μιλήσει κάποια στιγμή και ο Χρύσανθος». Μετά και την σύντομη παρέμβαση του Αλ. Στογιάννου από το προεδρείο, οι παριστάμενοι μάλλον αντέδρασαν στη διαδικασία κι έτσι ύστερα από σύντομη ομιλία δημότη κατοίκου της παλιάς πόλης που αναφέρθηκε στο βαρύ, ακριβό και λίγο νερό, ο λόγος πήγε αυτοδικαίως στον Χ. Σαρλή.
Αυτός επεσήμανε την κρισιμότητα της στιγμής, που συνεπάγεται κάλεσμα προς ό, τι έμπειρο και δυναμικό που αγαπά την πόλη να δώσει το παρών σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Με μια ρητορική αποστροφή, έδωσε χειροκροτούμενος την αναμενόμενη είδηση, «ανταποκρινόμενοι στο σημερινό κάλεσμα αποδεχόμαστε την πρόκληση και θα είμαστε παρόντες και σ' αυτήν την εκλογική μάχη»! Συγκρίνοντας τα πράγματα όπως εξελίχτηκαν στο διάβα των χρόνων, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υποχωρήσει έτσι ένας κραταιός δήμος, ο οποίος αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση και γνώση για όλους εκείνους προς τους οποίους προστρέχουμε σήμερα ζητώντας τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση στοιχειωδών ζητημάτων. Η απάντηση σ' αυτήν την κατάσταση είναι η συστράτευση και η εγρήγορση ώστε να γίνει δυνατόν να καλυφθεί το χαμένο διάστημα, να αναζωογονηθεί ο δημοτικός μηχανισμός και να επανέλθει η πόλη και το νησί σε δημιουργική τροχιά, είπε.
Στο ακροατήριο πλείστοι όσοι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης των περασμένων χρόνων, ο Σπ. Γατσούλης άλλοτε δήμαρχος Λευκιμμαίων και αντινομάρχης, ο Κ. Σκούρτης, ο Ντ. Λούμπος, ο Ν. Τριαντάφυλλος και ο Δ. Πουλιέζος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κιν. Αλλ., Ισμήνη Μώρου, το άλλοτε δ/ντικο στέλεχος της ΠΙΝ, Γ. Πέτσιος, ο χειρουργός Σπ. Καρδακάρης, ο συνδικαλιστής και υποψήφιος βουλευτής, Αλ. Λιτσαρδόπουλος, το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Μ. Λεβέντης κ.α.