Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κώστας Χατζής live στο Επτά Τεχνών Τόπος

Κώστας Χατζής
22 Μαρτίου 2019 / 15:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και Ερμηνευτής Κώστας Χατζής σφράγισε μια

 ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με ένα τρόπο ξεχωριστό - μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του - όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του. Με το άκουσμα των στίχων   λίγοι – έως ελάχιστοι- είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους! Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. 
 Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά:
«Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα! 
Ο Κώστας Χατζής παρουσιάζει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και υπόσχεται πως με  τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων αλλά και της μουσικής των τραγουδιών του  που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή , θα μας «θυμίσει» ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε  βλέποντας την …γη σαν ζωγραφιά από ψηλά!
 
Μαζί του τραγουδούν  η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Παγιάτης Γιώργος: Πιάνο – Πλήκτρα
Αλεξόπουλος Χρήστος: Ντραμς
Αλεξανδρος Παντζιος: Μπάσο
Σαριτζιωτης Ρήγας: Σαξόφωνο & Φλάουτο 
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. 
Επιμέλεια παραγωγής: «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος», «Φίλοι του ΕΠΤΑ»
Σάββατο 23/3, Ώρα Έναρξης: 22:00
Προπώληση 12€ - Πόρτα 14€
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974354460

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.