Κέρκυρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μέλισσα» (video-photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί των Φαιάκων.

23
Μαρτίου / 2019

Συνοδευόμενος από την υποψ. Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα, τον πρ. βουλευτή Στέφανο Γκίκα και άλλα στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε πρώτα το Κέντρο ειδικής αγωγής "Μέλισσα", όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο Σπύρο Ζουμπουλίδη. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν επιθυμία του να επισκεφθεί το κέντρο, γιατί γνωρίζει την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι σημαντικό να στηρίζονται οι προσπάθειες αυτές, ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες γιατί το μέτρο πραγματικής προόδου και ευαισθησίας μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Πρόκειται για μια δομή ανοιχτής φροντίδας η οποία απασχολεί 28 άτομα με αναπηρία. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και το Κέντρο μπόρεσε να μείνει ανοιχτό χάρη στις δωρεές Κερκυραίων. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι για τα παιδιά αυτά μετά το θάνατο των γονέων.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: 

«Βρίσκομαι εδώ για να αναγνωρίσω, να στηρίξω και να τιμήσω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να προσφέρετε στα παιδιά αυτά καλύτερες συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ έχουμε περίσσευμα φροντίδας και αγάπης. Θέλω στο πρόσωπό σας να αναγνωρίσω όλες τις προσπάθειας της κοινωνίας των πολιτών. Η δική μου σχέση με τα ζητήματα αναπηρίας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Θυμάμαι ότι η μητέρα μου είχε το θάρρος σε μια εποχή που τα στερεότυπα κυριαρχούσαν να σπάσει ταμπού και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πρόοδος για τους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα. Στην επίσκεψη που έκανα στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσίασα πλαίσιο παρεμβάσεων για όλες τις πτυχές ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος. Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει άλλη άποψη, αφού οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό δεν στηρίζεται. Θα ήθελα να δω να ιδρύεται μια νέα στέγη διαβίωσης εδώ στη Κέρκυρα και η Ρόδη και εγώ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία».

«Στο πρόσωπό μου το σχήμα των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης θα βρει έναν σύμμαχο. Έχω μιλήσει με πολλούς γονείς και ξέρω την αγωνία τους» τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση, πέρα από τη μέριμνα του κράτους «θα δώσει και φορολογικά κίνητρα για δωρεές ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν δράσεις σαν τη δική σας».Πριν από την κεντρική πολιτική εκδήλωση το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επίσης στο πρόγραμμά του συνάντηση με επαγγελματίες οδηγούς ταξί του νησιού αλλά και τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με φορείς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας.