Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση όλων για την πιστοποίηση της μονάδας απεξάρτησης «Διάπλους»

Διάπλους
27 Μαρτίου 2019 / 11:24

Η Κέρκυρα αυτονομείται στον τομέα παροχής δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών απεξάρτησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος  της Μονάδας Απεξάρτησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», Ηλίας Μιχαλαρέας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του «ΔΙΑΠΛΟΥ» Τερέζα Φαρούγγια και ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κέρκυρας Νίκος Πέρρος.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να  ενημερώσουν το Δήμαρχο για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα  του ΔΙΑΠΛΟΥ και να τον ευχαριστήσουν για την αμέριστη συμπαράστασή σου σε όλη της διάρκεια της προσπάθειας πιστοποίησης της Μονάδας, που εκφράστηκε όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα.
 
Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλαρέας, με την  πιστοποίηση του ΔΙΑΠΛΟΥ, η Κέρκυρα αυτονομείται στον τομέα παροχής δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών απεξάρτησης, και μάλιστα  σε περίοδο μνημονιακών πολιτικών, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες δε χρειάζεται πλέον να καταφεύγουν σε υπηρεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας με το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος που οι μεταβάσεις αυτές συνεπάγονται. «Η πιστοποίηση της μονάδας» τόνισε ο κ. Μιχαλαρέας «αποτελεί παρακαταθήκη και για την υπόλοιπη Ελλάδα για τη δημιουργία δημοσίων και δωρεάν μονάδων απεξάρτησης».
Η κ. Φαρούγγια αναφέρθηκε στη συμβολή του Δημάρχου και γενικότερα των αιρετών στη διεκδίκηση της Μονάδας, τόνισε τη σημασία  λειτουργίας της   στην Κέρκυρα και  μετέφερε τις ευχαριστίες των γονέων και φίλων των εξαρτημένων ατόμων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δε θα είχαμε φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα χωρίς την επιμονή και την υπομονή του Ηλία Μιχαλαρέα.  
Τέλος, ο κ. Πέρρος αναφέρθηκε στις ποικίλες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει το ΕΣΥΝ συμβάλλοντας καθοριστικά στην ωρίμανση του αιτήματος που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των αιρετών της Κέρκυρας.
 
«Ο έπαινος ανήκει εξ ολοκλήρου σε εσάς» απάντησε ο Δήμαρχος. Προσωπικά κατανόησα το πρόβλημα και κατέβαλα τις απαραίτητες προσπάθειες για την αντιμετώπισή του. Είμαι ικανοποιημένος με  την εξέλιξη».