Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θιναλιακός και Αστέρας το ζευγάρι του τελικού

Κύπελλο ΕΠΣΚ
27 Μαρτίου 2019 / 16:30
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δυο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στην Α1 της ΕΠΣΚ, ο Θιναλιακός και ο Αστέρας Πετριτή, θα διεκδικήσουν

και το κύπελλο, αφού προκρίθηκαν στον τελικό μετά τις νίκες τους επί του Κρόνου και της Αναγέννησης Περιβολίου αντίστοιχα.
 
Θιναλιακός - Κρόνος 2-0
 
Ο Θιναλιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΚ, αφού στον δεύτερο ημιτελικό κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0και με 2-0, απέκλεισε τον Κρόνο Αργυράδων. Μετά και την ΑΕΛ την οποία πέταξε εκτός θεσμού κατάφερε να κάνει το ίδιο και με την άλλη ομάδα της Γ΄ Εθνικής και απόλυτα δίκαια έφτασε στον τελικό όπου κόντρα στον Αστέρα Πετριτή θα διεκδικήσει το τρόπαιο.
Ο Θιναλιακός μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε στο 12΄ με τον Μπάρντι να ανοίξει το σκορ, στο 15΄ ο Κρόνος είχε δοκάρι με τον Μουζακίτη και στην επαναφορά της μπάλας ο Παπαστεργίου την έστειλε στα δίχτυα, ο διαιτητής Νικόπουλος έδειξε σέντρα, αλλά ο βοηθός Μιχαλάς σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ. Το γκολ της πρόκρισης το πέτυχε στο 67΄ με τον Μπάρντι που από μακριά «κρέμασε» τον Βάρελη. Στο 90΄ ο Βιτουλαδίτης πάνω στη γραμμή έσωσε σέντρα σουτ του Μουζακίτη.  
 
Αστέρας Πετριτή - Αναγέννηση Περιβολίου 3-0
 
Ο Αστέρας Πετριτή είχε κερδίσει 1-0 στο Περιβόλι και στην έδρα του κόντρα στην Αναγέννηση του έφτανε και η ισοπαλία, αλλά μπήκε αποφασισμένος να κερδίσει και να μη δώσει δικαιώματα στον αντίπαλό του. Έχοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο μπόρεσε στο 24΄ με τον Ίσερη να ανοίξει το σκορ και να ανοίξει τον δρόμο για τον τελικό. Η Αναγέννηση έδειξε ότι μετά το γκολ δεν είχε την ψυχολογία να αντιδράσει, με τον Αστέρα να είναι καλύτερος και στην επανάληψη με τέρματα των Στούπα στο 56΄ και αυτογκόλ του Γιαννόπουλου πέντε λεπτά αργότερα πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια