Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας να συμπεριληφθεί στην Επτανησιακή Ιστορία

εβραϊκή κοινότητα
29 Μαρτίου 2019 / 09:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, το «John Paul ΙΙ Center for Interreligious Dialogue» και το «The Russell Berrie Foundation» με θέμα «Χριστιανοί και Εβραίοι στην Κέρκυρα»

παρευρέθηκε ο Υποψ. δήμαρχος Γιώργος Καλούδης, ο οποίος σχολίασε:«Η Κέρκυρα δεν αποτέλεσε μόνο σταυροδρόμι πολιτισμών αλλά και θρησκειών.  Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας φιλοξένησε μια μοναδική ιστορική αναδρομή με θέμα την συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων στην Κέρκυρα, αναδεικνύοντας, ότι μέσω του διαλόγου και της ανοχής είναι εφικτή η αποδοχή και η οικονομική ευημερία.
Παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας ο αιδ. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος».


«Η πρόταση την οποία διατύπωσα και στο χαιρετισμό μου είναι οι εκπληκτικές εισηγήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη των Καθολικών κ.κ. Ιωάννη Σπιτέρη, και των ιστορικών ερευνητών Γιώργου Ζούμπου και Σπύρου Γαούτση, οι οποίες για όλοι όσοι τις ακούσαμε μας έκαναν πλουσιότερους σε γνώσεις και ωριμότερους σε κρίσεις α) να εκδοθούν σε βιβλίο και β) να δοθούν στον Αντιπρύτανη του Ι.Π. κ. Θεόδωρο Παππά, ο οποίος, μετά από εισήγησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το 2013, είναι ο υπεύθυνος για την έκδοση της Επτανησιακής Ιστορίας, για να συμπεριληφθούν σε αυτό και να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία».