Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟΚΚ και Βόλος μοιράστηκαν τους βαθμούς

Τοπικά πρωταθλήματα
31 Μαρτίου 2019 / 16:14
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ των πολλών προβλημάτων έδειξε χαρακτήρα στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Βόλο και μπορεί να μην κέρδισε,

αλλά τουλάχιστον φάνηκε ότι άδικα βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Βέβαια, ο βαθμός που πήρε, του δίνει το δικαίωμα να κλειδώσει τη συμμετοχή του στη νέα Superleague 2 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Έγινε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες, παρόλα αυτά δεν ικανοποίησε τους λιγοστούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Η ομάδα του Βόλου είχε δυο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΑΟΚΚ απείλησε μόνο στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Τουράμ. Γενικά, περιμέναμε κάτι καλύτερο και από τις δύο ομάδες.
Η ομάδα του Αναστόπουλου μπήκε πολύ καλά στην επανάληψη, σαφώς βελτιωμένη, πιο επιθετική, έψαξε το γκολ, πολλές φορές ανορθόδοξα και ενώ περιμέναμε να σκοράρει, το γκολ ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο 68΄, στην πρώτη ουσιαστικά φάση για την ομάδα του Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από μία εκτέλεση φάουλ και κόντρα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Γκαλίτσιο που από το ύψος της μικρής περιοχής με βολέ έκανε το 0-1.
Ο Ν. Αναστόπουλος προσπάθησε με τις αλλαγές του να ενισχύσει την ομάδα στον επιθετικό τομέα καταφέρνοντας να φτάσει στην ισοφάριση στο 76΄ με ένα καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Μπρούνο Μότα, ο οποίος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πίτκα για το 1-1. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης, οι δυο ομάδες κοίταξαν να μη δεχτούν γκολ, ο ΑΟΚΚ ήταν πιο επιθετικός αλλά η νίκη, δεν ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα αποβλήθηκε ο Κούρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
ΑΟΚΚ (Ν. Αναστόπουλος): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Θεωδοράκης, Χαντάκιας (59′ λ.τρ. Μότα), Κρητικός, Σιατραβάνης (82′ Αναστασίου), Νίκιτς, Βίλα (67′ Γεωργακόπουλος), Κούρος, Ζορμπάς, Τουράμ
 
ΝΠΣ Βόλος (Φεράντο): Πίτκας, Γκαλίτσιος, Ενγκουέμ, Καμπαγέρο, Ηλιόπουλος, Κόκκας, Καρίκι, Πέντα, Γκαρσία, Δόρης (64′ Κότο), Μάντζης (87′ Φράγκος)
 
Αποτελέσματα
 
Ηρόδοτος-Πλατανιάς                            0-4
Κέρκυρα – ΝΠΣ Βόλος                         1-1
Σπάρτη-Καραϊσκάκης                           0-4
Δόξα Δράμας-Αήττητος α.α                  3-0
Απόλλων Πόντου-Ηρακλής                   0-1
Αιγινιακός-Τρίκαλα                                2-1
Κισσαμικός-Απόλλων Λάρισας             1-1
Παναχαϊκή-Εργοτέλης                           0-1
 
 
Βαθμολογία

ΝΠΣ Bόλος                 53
Απόλλων Λάρισας      44
Πλατανιάς                   43
Παναχαϊκή                   40
Απόλλων Πόντου        40
Εργοτέλης                   40
Κέρκυρα                      38
Κισσαμικός                  38
ΑΕ Καραϊσκάκης         37
Δόξα Δράμας              35
Ηρακλής                     34
Τρίκαλα                      28
Ηρόδοτος                   25
Αήττητος Σπάτων       22
Σπάρτη                       18
Αιγινιακός                   13
* Ο Αήττητος Σπάτων  αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια