Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για το κτηριακό του Ιονίου στο Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργείο Πολιτισμού
01 Απριλίου 2019 / 10:48

Ο Υφ. Πολιτισμού Κώστας Στρατής, συναντήθηκε με τη Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Βασίλειο Χρυσικόπουλο και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Διαμάντω Ρηγάκου

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με θέμα το κτηριακό πρόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Πολιτισμού τη Δευτέρα (01/04) μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Στρατή, της Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη και του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Βασίλειου Χρυσικόπουλου.
Στη συνάντηση, στην οποία  παρευρέθηκε και η  προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Διαμάντω Ρηγάκου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν η εκπονηθείσα μελέτη για τις νέες εγκαταστάσεις που προορίζεται να στεγάσουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και τη νέα Φοιτητική Εστία, οι εργασίες στο περιστύλιο των Ανακτόρων, καθώς και η μελέτη αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια. 
Από τη συζήτηση, την οποία οι συμμετέχοντες έκριναν ως εποικοδομητική, προέκυψε και η απόφαση να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε κάποια από τα έργα αυτά του Ιονίου Πανεπιστημίου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.