Άγριες συμπλοκές συνδικαλιστών στη Ρόδο - τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (video)

Σε πεδίο μάχης μετετράπη στις 3.30 τα ξημερώματα το ξενοδοχειακό συγκρότημα Ρόδος Πάλας, στους χώρους του οποίου επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ.

04
Απριλίου / 2019

 
ΡΟΔΟΣ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 4 άτομα, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ τα οποία όπως καταγγέλθηκε χτυπήθηκαν από τα άτομα του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο κτίριο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:
 
 
"ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ – ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
 
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.
Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου."
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
 
Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.
 
Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.
 
Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.
 
Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.
 
Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας.
 
Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες.
 
Ώρα 09:56
 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε σύσκεψη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες και το πως θα μπορέσει να διεξαχθεί τελικά το συνέδριο. 
 
Ώρα 10:00
 
Πριν απο λίγη ώρα κατέφθασε ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Φερεντίνος, συνοδευόμενος απο τον αστυνομικό διευθυντή κ. Καληωράκη στο χώρο του ξενοδοχείου καθώς απο τα ξημερώματα η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ ζητάει απο τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.
 
Ώρα 10:30 
 
Μόλις πριν απο λίγα λεπτά, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Φερεντίνος και ο αστυνομικός διευθυντής κ. Καληωράκης αποχώρησε απο το ξενοδοχείο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνέλευση της ΓΣΕΕ

ΡΟΔΙΑΚΗ