Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Αιγαίο βλέπουν την κρουαζιέρα να πέφτει

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΥΡΟΥ
08 Απριλίου 2019 / 08:32

ΣΥΡΟΣ. Χαμηλές προσδοκίες επισκεψιμότητας προκύπτουν αναφορικά με τον φετινό προγραμματισμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Σύρο, αφού η πλειοψηφία εξ αυτών αφορά σε προσεγγίσεις περιορισμένης δυναμικής, όπως αποδεικνύεται από την ατζέντα των πλοίων που θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ερμούπολης κατά τη σεζόν του 2019.

Μοναδική εξαίρεση πολυτελούς κρουαζιέρας αποτελούν οι εννέα προγραμματισμένες προσεγγίσεις που έχει “κλείσει” με προσπάθειές του το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπως αυτές εγκαίρως και σχεδόν προ έτους είχαν ανακοινωθεί, από τις οποίες το εμπορικό κέντρο μπορεί να προσδοκά σε οικονομικές “ανάσες”.
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή ατζέντα του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, το πλάνο για φέτος στη Σύρο μεταφράζεται σε 54 προγραμματισμένες αφίξεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε κρουαζιερόπλοια που δεν μεταφέρουν επισκέπτες από την κατηγορία της πολυτελούς και ποιοτικής κρουαζιέρας, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εμπορική κίνηση στο κέντρο της Ερμούπολης, με τα παραπάνω μάλιστα, να έχουν σχολιαστεί αρνητικά σε πρώτο επίπεδο στο πλαίσιο συναντήσεων εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου με τη Δημοτική Αρχή.
Αξίζει μόνον να σημειωθεί πως τα τρία τελευταία χρόνια βαδίζει πτωτικά, αν συγκρίνει κάποιος τα απολογιστικά στοιχεία που επισήμως δίδει η ΕΛΙΜΕ στη δημοσιότητα, με τη Σύρο να έχει καταγράψει 90 προσεγγίσεις το 2016, 80 το 2018 (μετρήθηκαν κι έκτακτες) ενώ σήμερα ο προγραμματισμός αφορά σε μόλις 54 πλοία.