Στους Ολυμπιακούς του Ρίο το τελευταίο αντίο!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι ο κορυφαίος κολυμβητής όλων των εποχών για τη χώρα μας ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο κερκυραίος που με νίκες παγκόσμιες και 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, με μία τεράστια καριέρα γεμάτη μετάλλια οδεύει προς το τέλος της.

13
Ιουνίου / 2016

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα πει το δικό του "αντίο" στον αθλητισμό τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο συμμετέχοντας στα 10χλμ ανοικτής θαλάσσης με στόχο το Ολυμπιακό μετάλλιο που είναι όνειρο ζωής, ωστόσο για τελευταία φορά κολύμπησε σε πισίνα.
Μάλιστα, φρόντισε να αποχαιρετήσει κατακτώντας το 32ο χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα, στους Πανελληνίους αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Συνολικά, κατέκτησε 15 χρυσά μετάλλια στα 1500μ ελεύθερο, 10 στα 400μ. ελεύθερο και 7 στα 800μ ελεύθερο. Η τελευταία κούρσα έμελλε να είναι στα 1.500 μέτρα ελεύθερο όπου με χρόνο 15:26.31 κατετάγη πρώτος.
Ο Σπύρος που ξεκίνησε από τον ΝΑΟΚ και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τα χρώματα του οποίου ακόμα αγωνίζεται, τα τελευταία χρόνια έκανε στροφή και μετείχε σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και έχει πάρει παγκόσμιες νίκες, θα κάνει δε στο Ρίο την ύστατη προσπάθεια να κλείσει την εντυπωσιακή του καριέρα με ένα μετάλλιο στο στήθος και όπως έχει δηλώσει θα σταματήσει  στα 36 του χρόνια πλέον. Έχει πάρει μέρος για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα το 2000 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, το 2004 στην Αθήνα στους Ολυμπιακούς πήρε την 7η θέση στον τελικό των 400μ. ελεύθερο και το 2012 στο Λονδίνο την 4η θέση στα 10χιλ. ανοικτής θαλάσσης.
Οι μεγάλες του επιτυχίες ήταν το 2011 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σετούμπαλ (Πορτογαλία) , ο αθλητής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ.  Την ίδια χρονιά, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στη Σαγκάη. Το 2013 ο πρωταθλητής από την Κέρκυρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.     

Σπύρος Πίκουλας