Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στόχος το Ευρωπαϊκό Κ23

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
10 Απριλίου 2019 / 14:16

ΗΠΑ. Το 2016, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 του Μπιντγκός και αυτό της έδωσε

το εισιτήριο για υποτροφία στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Κάνσας.  Όμως το τριπλούν και οι διακρίσεις είναι στο αίμα της και μετά από δυο μέτριες σχετικά χρονιές, η 21χρονη Κερκυραία άλτρια φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά της και να επιστρέφει δριμύτερη για νέες διακρίσεις.
Πριν λίγες μέρες σε προκριματικούς αγώνες στις ΗΠΑ έκανε 13.40μ. με ευνοϊκό άνεμο 2.1 και ο στόχος της είναι να πάει στον τελικό του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ,  όπου θα αντιμετωπίσει τις σπουδαιότερες αθλήτριες του τριπλούν στον κόσμο, οι περισσότερες ηλικιακά 20-23 ετών. Με ρεκόρ 13.55μ. και όριο από τον ΣΕΓΑΣ τα 13.25μ. η Κωνσταντίνα μπορεί να το πιάσει φέτος για να μετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στη Σουηδία και να φέρει ακόμη μια μεγάλη διάκριση για τη χώρα και τον Κερκυραϊκό Γ.Σ.
Προτεραιότητά της φυσικά οι τελικοί στο NCAA, αφού εκεί στοχεύει καλές επιδόσεις και στη συνέχεια το Ευρωπαϊκό, ενώ τον Ιούνιο θα έρθει στην Κέρκυρα. Η ίδια λέει ότι είναι αρχή της σεζόν και δεν μπορεί να ξέρει πως θα κυλήσει η χρονιά. Σε δηλώσεις της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμουν σε δύσκολες προπονήσεις τις προηγούμενες βδομάδες, τώρα αλλάζουν και γίνονται πιο εύκολες και είναι ενωρίς ακόμη. να ξέρουμε τις θα γίνει φέτος. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε οπότε δεν έχω καθαρή εικόνα για το τι μπορώ να κάνω. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε από τον πρώτο μου αγώνα. Βασικός μου στόχος να πηδήξω μακριά στους τελικούς του NCAA και αργότερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Λογικά μπορώ να πετύχω το όριο σύντομα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν».
Η Κερκυραία αθλήτρια που μας έχει κάνει υπερήφανους με τις τεράστιες διακρίσεις της όχι μόνο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, δείχνει να επιστρέφει και όλα δείχνουν ότι φέτος πάει να ξεπεράσει τον εαυτό της, να κερδίσει μετάλλια και σίγουρα να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.