Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το εστιατόριο του Βίδο στην Ikos

Βίδο
12 Απριλίου 2019 / 11:02

Η επενδυτική ισχύς των fund που υποστηρίζουν τον Όμιλο υπηρετεί την ολοκλήρωση του ελληνικού πλάνου αλλά και την επέκτασή του στην Ιβηρική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη γνωστή ξενοδοχειακή αλυσσίδα κατακυρώθηκε η δημοπρασία που έγινε πριν από μερικές μέρες και αφορούσε στη διαχείριση του εστιατορίου στο νησί του Βίδο. Το ετήσιο τίμημα ανέρχεται στις 40 χιλ. €. Τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν εντός των ημερών και το εστιατόριο υπό τη νέα διεύθυνση θα ανοίξει αμέσως. Σημειώνεται ότι η Ikos είχε από πέρσι εκδηλώσει την πρόθεσή της να χρησιμοποιεί προνομιακά το εστιατόριο και το έκανε σε συνεργασία με τους τότε διαχειριστές του.
Στο μεταξύ, το Σάββατο 13/4 ανοίγει και το ξενοδοχείο στη Δασιά ενώ στις 7/5 θ' ανοίξει και το Ikos Aria, που ανακατασκευάστηκε (σ.σ. ήταν Club Med) στα πρότυπα της Κέρκυρας. Τα σχέδια της αλυσσίδας τουλάχιστον εντός της ελληνικής Επικράτειας περιλαμβάνουν την ανέγερση ανάλογων μονάδων στην Κρήτη και τη Ρόδο ώστε να ολοκληρωθεί το αρχικό πλάνο που εκπροσωπείται από τον Όμιλο Ανδρεάδη και υποστηρίζεται από γνωστά επενδυτικά fund, μέλος των οποίων είναι και ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Goldman Sachs.
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SANI/IKOS και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Eλληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ανέφερε ότι σχεδιάζονται επενδύσεις 500 εκατ. το διάστημα 2019 - 2025, που θα αναβαθμίσουν και θα επεκτείνουν περαιτέρω το Sani Resort, αλλά και θα προσθέσουν μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα σχεδόν κάθε χρόνο σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.
Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται και η μονάδα του Ομίλου στην Μαρμπέλα της Ισπανίας. Τo μοντέλο των ελληνικών Ikos Resorts επεκτείνεται έτσι στην Ιβηρική χερσόνησο με φορέα μια νεοσύστατη εταιρία, την Ikos International SCA, με έδρα το Λουξεμβούργο.
Η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με αυτήν που επένδυσε ήδη στην LBRI SARL, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Sani Resort και των Ikos Resorts στην Ελλάδα. Στο μετοχικό σχήμα της Ikos International δεν θα συμμετέχει ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης. Τη διοίκηση της νέας εταιρείας θα ασκούν από κοινού οι κ.κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin.
Η Ikos International προχώρησε για τον σκοπό αυτόν στην αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στη Marbella της Ανδαλουσίας, το οποίο αναμορφώνεται ριζικά με στόχο τη δημιουργία του νέου πολυτελούς Ikos Andalusia, δυναμικότητος 400 περίπου δωματίων και σουιτών που θα είναι το πρώτο Ikos Resorts στην Ισπανία. Για το συγκεκριμένο project θα επενδυθούν νέα κεφάλαια ύψους περίπου 150 εκατ. €.