Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε η «Μάντζαρος» στη συναυλία της Νέας Υόρκης (video-photos)

Μάντζαρος
13 Απριλίου 2019 / 06:05

Συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα από τους ομογενείς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» βρίσκεται στις ΗΠΑ, για μια από τις σημαντικότερες εμφανίσεις εκτός Ελλάδος στην ιστορία του σωματείου.
Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως των ομογενών μας, τμήμα 77 μουσικών της μπάντας υπό τον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη, μαζί με συνοδούς, μέλη του Δ.Σ., αλλά και τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Νικολούζο, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εκεί εκδηλώσεις τους.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου, μετά την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Bowling Green του νότιου Μανχάταν, η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» έδωσε συναυλία στο Αμφιθέατρο Aviation High School στο Long Island. Εκεί ερμήνευσε μια επιλογή από το μιούζικαλ West Side Story του Leonard Bernstein, αποσπάσματα από τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, διασκευές τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη και Γιώργου Κατσαρού, τις βασισμένες σε γνωστές ελληνικές μελωδίες σουίτες των Franco Cesarini (Greek Folk Song Suite), Hardy Mertens (Kyklades), Σπύρου Μαυρόπουλου (Memories of Cyprus) και Διονυσίου Βισβάρδη (Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο), τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου για το Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, κ.ά.
Η Μάντζαρος ερμήνευσε κομμάτια μαζί με την πολύ γνωστή μέτζο σοπράνο Αριάνα Κρίς που κατάγεται από την Κέρκυρα και έρχεται απο τον Καναδα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΤΑΠΟΔΗ