Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκάκι: Η Κέρκυρα πρωταθλήτρια Δυτ. Ελλάδας 2019!

σκάκι
16 Απριλίου 2019 / 09:03

Στα μεγάλα σαλόνια με σκούπα!

Επιβλητική εμφάνιση στην ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ηπείρου και Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα. Η ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας  νίκησε με ευρύτατα σκορ όλους τους αντιπάλους της τερματίζοντας αήττητη και απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί το καλοκαίρι στα μεγάλα σαλόνια της Α΄Εθνικής στον τελικό του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ελλάδας που θα γίνει 3-9 Ιουλίου στην Πάτρα.

Στους αγώνες πήραν μέρος ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, ο Σύνδεσμος Ιωαννιτών Σκακιστών, η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας, ο Θινάλιος Σκακιστικός Όμιλος, η Δόξα Λευκάδας και ο Πύρρος Άρτας. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, όπου στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας η ομάδα της πόλης μας αντιμετώπισε τον πολύ ισχυρό Θινάλιο Σ.Ο., ενώ στην η Πρέβεζα αγωνίστηκε με την Άρτα και στα Γιάννενα συναντήθηκε ο Σ.Ι.Σ. με την Δόξα Λευκάδας. Η ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας, που έχει ισχυροποιηθεί φέτος με τη μεταγραφή του Κερκυραίου Γκραν μαιτρ και 5 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Σπύρου Σκέμπρη και της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Κ16 Σοφίας Μαρκάκη είχε στις υπόλοιπες 8 σκακιέρες  μόνο παίκτες του φυτωρίου των ακαδημιών του συλλόγου, παρατάσσοντας μια ομάδα από νέα παιδιά, κάτω των 21 ετών, ακόμη και στις σκακιέρες των ενηλίκων. Ο αγώνας έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και τελικά επικράτησε η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κ. με σκορ 8-2.

Οι αγώνες συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή  στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου Angelika Pallas. Έγιναν δύο συναντήσεις της ομάδας του Σ.Π.Ζ.Κ. στις οποίες επικράτησε: το πρωί με τον Πύρρο Άρτας με σκορ 9-1 και το απόγευμα με την Δόξα Λευκάδας με σκορ 10-0! Την Κυριακή το πρωί η ομάδα μας έκανε εύκολη υπόθεση το ντέρμπι με την άλλη διεκδικήτρια της πρόκρισης, την ομάδα του Σ. Ιωαννιτών –ισχυροποιημένη με τη συμμετοχή του έμπειρου Ρώσου FIDE μαιτρ Evgeny Melikhov- επικρατώντας με το ευρύ και πειστικό σκορ 8,5-1,5.  Ο απογευματινός αγώνας με την Σ.Ε. Νικόπολη Πρέβεζας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα (χαρακτηριστικό είναι ότι δεν αγωνίστηκε για να ξεκουραστεί ο Σπύρος Σκέμπρης) ωστόσο το σκορ πάλι έφτασε στα επίπεδα του
9-1!

Η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας αποτελείτο από τους: Σπύρο Σκέμπρη, Αλέξανδρο Λευθεριώτη, Πάνο Αυγούστη, Αλέξανδρο Βαλσάμη, Ανδρέα Σκλαβούνο, Σοφία Μαρκάκη, Θεοδώρα Παρίση, Ηλιάνα Σκλαβούνου, Κέλλυ Σκλαβούνου, Σπύρο Στρατηγό και Ιωσήφ Μοσχάτ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κ. σε σύνολο 50 παρτίδων που παίχτηκαν είχε απώλεια μόλις 5,5 πόντων. Η συμμετοχή του Σπύρου Σκέμπρη –ο οποίος κέρδισε όλες τις παρτίδες, αρκετές από τις οποίες ήταν πραγματικά μαθήματα για τους νεότερους παίκτες- έχει ισχυροποιήσει αισθητά την ομάδα μας, που προσβλέπει σε πολύ καλή πορεία και στα μεγάλα σαλόνια της Α΄Εθνικής.