Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 7 παίχτες κατέβηκε η Σπάρτη. Πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά ο ΑΟΚΚ

Football League
17 Απριλίου 2019 / 15:25
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ είχε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Σπάρτης στο ΕΑΚΚ αλλά το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ,

αφού η ομάδα της Σπάρτης παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο με μόλις 7 ποδοσφαιριστές και βάση του κανονισμού δε γινόταν να ξεκινήσει το παιχνίδι.
Όλα ήταν έτοιμα στο ΕΑΚΚ, λίγοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, όπου οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚΚ 40 λεπτά πριν την έναρξη ξεκίνησαν για το καθιερωμένο ζέσταμα. Η αποστολή της Σπάρτης ολιγομελής με ένα μικρό van και 2 IX έφτασε στο γήπεδο και πήγε στα αποδυτήρια. Όμως δεν είχαν τουλάχιστον εννέα ποδοσφαιριστές όπως απαιτεί ο κανονισμός για να ξεκινήσει ένας αγώνας, δε βγήκαν ποτέ για ζέσταμα και ενημέρωσαν τον διαιτητή ότι λόγω «γαστρεντερίτιδας» κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.
Έτσι, έφυγαν από το γήπεδο και όταν ρωτήθηκε ποδοσφαιριστής της Σπάρτης τον λόγο, είπε ότι δε γνωρίζει και ότι είναι θέμα διοίκησης. Στις 16:00 και ενώ ήταν η ώρα έναρξης του αγώνα, οι διαιτητές υποχρεωτικά περίμεναν επιπλέον 20 λεπτά από την ώρα έναρξης, οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης επέστρεψαν, ντύθηκαν με τα ρούχα αγώνα και μετά από δέκα λεπτά μαζί με τους διαιτητές και την ενδεκάδα της Κέρκυρας, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο διαιτητής βλέποντας μόλις 7 παίκτες από την πλευρά των φιλοξενούμενων και ενώ ο κανονισμός λέει ότι για να ξεκινήσει αγώνας πρέπει να είναι τουλάχιστον εννέα, δε σφύριξε τη σέντρα και οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Με βάση τον κανονισμό ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ του ΑΟΚΚ με σκορ 3-0.
Οι παίκτες της Κέρκυρας χωρίστηκαν σε δυο ενδεκάδες και έπαιξαν μεταξύ τους για να μη χαθεί προπονητικά η μέρα, αφού ακολουθεί το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Αιγινιακό.
 
Αποτελέσματα (28η αγωνιστική)

Πλατανιάς – Παναχαϊκή                         4-3                                         
Νέος Βόλος - Απόλλων Λάρισας           1-3
ΑΟΚΚ - Σπάρτη                            α.α.   3-0
Ηρόδοτος – Αιγινιακός                           4-2
ΑΕ Καραϊσκάκης - ΑΟΧ Κισσαμικός      0-0
Ηρακλής - ΑΟ Τρίκαλα                          1-0
Αήττητος Σπάτων - Εργοτέλης       α.α.  0-3
 
Βαθμολογία

ΝΠΣ Bόλος                  57
Πλατανιάς                    52
Απόλλων Λάρισας       51
Απόλλων Πόντου         46
Εργοτέλης                    45
ΑΟΚ Κέρκυρα              44
Κισσαμικός                  43
Παναχαϊκή                   42
Δόξα Δράμας               39
ΑΕ Καραϊσκάκης         39
Ηρακλής                      39
Ηρόδοτος                    31
Τρίκαλα                       29
Αήττητος Σπάτων*       22
Σπάρτη                        18
Αιγινιακός                    13
* αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια