Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή συμπαράστασης από την Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας για την καταστροφή της Notre Dame

Notre Dame
19 Απριλίου 2019 / 11:31

Ως φορέας πολιτισμού, η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο λαό της Γαλλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.
Η Παναγία των Παρισίων (NotreDame, Παρίσι, 1163-1250) είναι ένα από τα  σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Ένας πεντάκλιτος καθεδρικός ναός, αριστούργημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, που δίνει την εντύπωση ενός κόσμου πέρα από την ύλη, ακτινοβολώντας με έναν τρόπο που αγγίζει την τελειότητα, τη δόξα των ουρανών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το δεύτερο μισό του 12ου αιώνα, με κέντρο τον καθεδρικό αυτό ναό,η ονομαζόμενη σχολή της Notre Dame αναπτύσσει μια νέα μουσική πολυφωνική παράδοση. Οι συνθέτες αυτής της σχολής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της πολυφωνικής τέχνης, που καθορίζει την εξέλιξη της δυτικής έντεχνης μουσικής κατά τον 12ο και 13ο αιώνα.
Ως φορέας πολιτισμού, η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο λαό της Γαλλίας και δηλώνει την πρόθεσή της να συμπαρασταθεί ηθικά, με σχετικές δράσεις που θα προγραμματίσει στο προσεχές μέλλον.
Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy.