Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοδος για ΑΕ Φαιάκων και ΠΑΟΚ. Παρέμειναν Μ. Αλέξανδρος και Κένταυρος Αρίλλα

Τοπικά πρωταθλήματα
21 Απριλίου 2019 / 18:41
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην πρώτη φάση των μπαράζ των τοπικών πρωταθλημάτων έγιναν συνολικά έξι παιχνίδια.

Τα δύο ήταν για άνοδο στην ανώτερη κατηγορία και τα τέσσερα για παραμονή. Η ΑΕ Φαιάκων και ο ΠΑΟ Κορακιάνας ήταν οι ομάδες που κέρδισαν την άνοδο. Αναλυτικά:
 
Α1 ΕΠΣΚ
 
Αχιλλέας Νυμφών – Ολυμπιάδα             1-1
ΑΟ Κάβος – Αστέρας Λιαπάδων            1-2
 
Οι αγώνες ήταν για παραμονή στην κατηγορία και θα έχουμε δεύτερο παιχνίδι τη Μ. Τετάρτη, αφού μόνο αν κέρδιζε κάποια γηπεδούχος ομάδα, θα σωζόταν. Με βάση την προκήρυξη το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στο ίδιο γήπεδο και θα παραμείνει η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στα δύο παιχνίδια, αν έχουν ίδιους τότε αυτή που τερμάτισε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα (Αχιλλέας και Κάβος).
Οι ηττημένοι των μπαράζ θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Αυγερινό και τη Βολίδα και οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν.
 
 
Α ΕΠΣΚ
 
ΑΕ Φαιάκων – Κεραυνός Αγ. Νικολάου           2-1
Ανεβαίνει η ΑΕ Φαιάκων στην Α1
 
ΑΟ Κένταυρος Αρίλλα – Ηρακλής Αγ. Δέκα     4-0
Μέγας Αλέξανδρος – Αστέρας Μωραΐτικων     3-1
Οι νικητές παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι ηττημένοι σε 2η φάση, θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Ομόνοια και τον Εθνικό Περουλάδων και οι χαμένοι της β΄ φάσης των μπαράζ υποβιβάζονται. 
 
 
Β  ΕΠΣΚ
 
ΠΑΟΚ – Ποσειδώνας Βιταλάδων                     3-0
Ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ στην Α.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια