Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση Μιχάλη Γρηγορίου στο ιστορικό Δημαρχείο

αοκκ
15 Ιουνίου 2016 / 18:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο San Giacomo έγινε η παρουσία του Μιχάλη Γρηγορίου, του τεχνικού που θα οδηγήσει τον ΑΟΚ Κέρκυρα στη Σούπερ Λίγκα, παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κ. Νικολούζου, του Δ.Σ. της ομάδας και του τεχνικού τιμ. Ο κ. Β. Αργυρός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομάδας παρουσίασε τον κ. Γρηγορίου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ζαρκάδας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Μιχ. Γρηγορίου, ο οποίος απάντησε και σε κάποιες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά λογικό είναι να μην βγει κάποια είδηση, είμαστε ακόμα στον προγραμματισμό, μόλις δυο εικοσιτετράωρα ο προπονητής στο νησί και όπως τόνισε ο ίδιος ανακοινώσεις και «νέα» θα έχουμε την ερχόμενη βδομάδα.  Μάλιστα έδειξε πολύ ευχαριστημένος που επέστρεψε στην ομάδα, την οποία είχε υπηρετήσει δυο σεζόν, 2013-14 όταν την ανέβασε από την Β΄ Εθνική και 2014-15 όταν την κράτησε βαθμολογικά στη Σούπερ Λίγκα, αλλά την υποβίβασαν άδικα «στα χαρτιά». Αναλυτικά όλα όσα είπαν στην παρουσίαση του Μιχάλη Γρηγορίου, με τη σειρά που μίλησαν οι παρευρισκόμενοι. 
Γιώργος Ζαρκάδας (πρόεδρος ΠΑΕ): Να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία, ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για την παραχώρηση του Δημαρχείου για τη σημερινή εκδήλωση,  μια εκδήλωση σημαντική για όλους, η πρώτη της ομάδας μετά την εξασφάλιση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και για να καλωσορίσουμε στο νησί, ένα μέλος της οικογένειας της Κέρκυρας τον Μιχάλη Γρηγορίου. 
Κώστα Νικολούζος (Δήμαρχος): Δεν σας παραχωρούμε το Δημαρχείο, σας καλοδεχόμαστε και με την ευκαιρία να πούμε καλή δουλειά στον προπονητή τον κ. Γρηγορίου, καλή δουλειά στους παίκτες και στη διοίκηση της ομάδας. Το ποδόσφαιρο όπως ξέρετε είναι ένα εξαιρετικά λαοφιλές άθλημα και όπως λέει και το τραγούδι…  «η καρδιά μας στα γήπεδα αναστενάζει»(προφανώς εννοούσε το η Ελλάδα στα γήπεδα αναστενάζει). Πιστεύω ότι είναι σημαντικό γεγονός που η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, ανεβάζει και το ηθικό και την ψυχολογία του τόπου, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες ώστε η Κέρκυρα να έρχεται στο επίκεντρο όλης αυτής της αθλητικής δραστηριότητας που έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μέσα σε καλό αθλητικό πνεύμα, καλή και συλλογική προσπάθεια, η ομάδα με τη βοήθεια της διοίκησης και πάνω από όλα με την σκληρή δουλειά του προπονητή και των παικτών θα διακριθεί στο πρωτάθλημα και από την καρδιά μου σας εύχομαι κάθε επιτυχία. 
Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Κέρκυρας): Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιστροφή μου στο νησί, γιατί απλά είναι σαν να μην έχω λείψει ούτε μια μέρα και από το καλωσόρισμα το δικό σας και από την αγάπη του κόσμου και βέβαια είναι ευτυχές γεγονός για μένα το να συναντάω τα πρόσωπα με τα οποία συνδέθηκα επαγγελματικά και όχι μόνο, κάτι που κάνει το έργο μου σαφώς πιο εύκολο.  Έπειτα από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, άδικη απόφαση το προηγούμενο καλοκαίρι, θα ήθελα να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στη διοίκηση που βρήκε το σθένος και την ψυχολογία να συνεχίσει μετά τον άδικο υποβιβασμό και να ξαναφέρει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, φυσικά στους ποδοσφαιριστές και στο προηγούμενο τεχνικό τιμ, στον κόσμο και στους δημοσιογράφους, σε όλους σας, γιατί επαναλαμβάνω ήταν τόσο άδικο αυτό που έγινε, που πραγματικά ήθελε μεγάλο σθένος για να μπορέσει να τα καταφέρει η ομάδα. Επανερχόμαστε σε αυτό το οποίο αφήσαμε και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά, τη φιλοσοφία μου την ξέρετε δεν γνωριζόμαστε για πρώτη φορά, οπότε το Α και το Ω εκτός από τη άριστη συνεργασία που είναι δεδομένη για με, είναι το να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους και να κάνουμε μια ανάλογη χρονιά με αυτή που κάναμε πέρσι, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για να υπάρχει κάτι καλό και μόνιμο στο νησί.  Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση που με επιλέξανε γι αυτό το πόστο για το οποίο δεν σας κρύβω ότι αποδέχθηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά. Είμαι έτοιμος για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, σαν να έρχομαι πρώτη φορά στο νησί.
 
Η συζήτηση
 
Στις ερωτήσεις που τους έγιναν ο Μιχ. Γρηγορίου είπε για τους στόχους ότι είναι… να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε κάτι καλό, δεν έχω αλλάξει φιλοσοφία, τόνισε, ότι σας έλεγα πριν δυο χρόνια, τα ίδια λέω και τώρα.
Για το ταξίδι στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή και Ουρουγουάη), είπε: πήγα αρχικά γιατί εγώ ήθελα να δω διαφορετική σχολή ποδοσφαίρου, ξέρετε οι αναζητήσεις μου ποδοσφαιρικά είναι πάρα πολλές,  ήθελα να δω αυτή τη σχολή, πήγα να παρακολουθήσω τον τελικό του πρωταθλήματος Αργεντινής, με την ευκαιρία είδα και πολλά ματς Β΄ Εθνικής στην Αργεντινή, γιατί είχε τελειώσει το πρωτάθλημα  και από Ουρουγουάη,  νομίζω ότι κατά 90% κάτι μπορεί να μας αποφέρει από κει, δεν είμαστε όμως σε θέση να πούμε κάτι συγκεκριμένο τώρα, γιατί δεν είναι κάτι σίγουρο.   
Για το θέμα των μεταγραφών, είπε…  ότι αυτό κοιτάει τώρα η ομάδα, σε καθημερινή βάση, θα γίνουν όπως πάντα γίνονται προσθαφαιρέσεις, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις την επόμενη βδομάδα, πρώτο μέλημα είναι να μπορέσουμε να βρούμε αυτό που μας ενδιαφέρει για τη νέα σεζόν.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια