Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθρόες μεταγραφές από Νικολούζο στη Μερόπη

Μερόπη Υδραίου
03 Μαΐου 2019 / 09:04
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ξεπλένει» η Μερόπη την υποστήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητά της, διευρυνόμενη προς τα αριστερά!

Άλλωστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την πρώτη «γκάφα» Αυγενάκη που την ονομάτισε, στην συνέχεια υπηρέτησε τον συμβιβασμό με τον Τρεπεκλή.
Χθες ανακοίνωσε ως υποψήφιους στον συνδυασμό της, δυο εν ενεργεία αντιδημάρχους του Κ. Νικολούζου, τον Α. Σκούπουρα και τον Στ. Απέργη, συμπληρώνοντας τρίο μεταγραφών με τον Σ. Καζιάνη, που δικαίως για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ θεωρήθηκε ο λαγός της υπόθεσης. Το μεγάλο μπαμ αναμένεται σήμερα να γίνει με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου, «υπουργού Οικονομικών» του Νικολούζου, του Γ. Παντελιού. Η εξέλιξη αυτή ετίθετο υπό την αίρεση μιας τελευταίας κουβέντας ανάμεσα σ' αυτόν και τη Μερόπη, το βράδυ της Πέμπτης. Σήμερα θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμά της.

Στο μεταξύ η Νικολέτα Πανδή ανακοίνωσε παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο, σβήνοντας έτσι και την τελευταία απόπειρα να υπάρξει συνδυασμός υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί συμφωνία κοινής καθόδου με τον Σπ. Νεράντζη, που όμως ανατράπηκε (σ.σ. ο Σπύρος λέει από τη μεριά της Νικολέτας). Τη Μ. Παρασκευή μια οργισμένη ανάρτησή της προϊδέαζε τους ψαγμένους για τι πρόκειται ν' ακολουθήσει. Η συνάντηση στελεχών του συνδυασμού Καλούδη με αξιωματούχους του Γαλιατσάτου, ερμηνεύτηκε ως κίνηση κλίμακας αμοιβαίας υποστήριξης, δημοτικού και περιφερειακού ψηφοδελτίου.

Επέτεινε τις σχετικές διαδόσεις που ερμήνευαν έτσι την προγενέστερη στάση του Συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και για την αντιπεριφερειάρχη σηματοδοτούσε κτύπημα κάτω από τη μέση και παρά στα όσα είχε συναινέσει το κορυφαίο εδώ Όργανο του κόμματος. Η Νικολέτα έγραψε για Φαρισαίους υποκριτές, παραλείποντας την αναφορά στους Γραμματείς για ξεκάρφωμα, δεν κατόρθωσε όμως να κρύψει την οργή της για την στάση του κόμματος που υποστήριξε και εξακολΟυθεί την ΑΝΑΣΑ στις προηγούμενες και τις τωρινές τοπικές εκλογές.

Όταν το ρολόι τ' Αγιού σημάνει μεσάνυχτα την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Ούτε για τον άπιστο Θωμά δεν θα υπάρχει πια περιθώριο για αμφιβολία. Όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν ήδη πάρει την άγουσα προς το Πρωτοδικείο να καταθέσουν εκεί και τον οβολό έναντι της προσδοκίας τους (σ.σ. κάτι που δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέο ως ενέργεια, τυπικό και αυτονόητο). Μέχρι εκείνην την στιγμή όλες οι ανακοινώσεις είναι υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης. Κι από Δευτέρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μέχρι τις εκλογές και της... Αναλήψεως!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.