Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Παντελιός: Κρατώ διακριτική απόσταση από χρώματα & κόμματα

Γιώργος Παντελιός
03 Μαΐου 2019 / 12:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Μερόπης Υδραίου, εξηγεί σε δελτίο τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κέρκυρας Γιώργος Παντελιός:

«Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο προς τους πολίτες δημοκρατικό και συγχρόνως συμμετοχικό θεσμό διοίκησης.
Είναι προφανές ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές δημιουργείται ένα πολύ διαφορετικό κλίμα σε σχέση με τις εκλογές του παρελθόντος.
Με το ισχύον πλέον θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει στον νέο Δήμο, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να προκύψει ισχυρή Δημοτική Αρχή που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία  του Τόπου μας.
Αναγκαία  κατά την γνώμη μου  προυπόθεση, είναι οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις οι οποίες θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις που θα δημιουργήσουν ισχυρές Δημοτικές Παρατάξεις για την διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών.
Ο νέος Δήμος έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή που θα διαθέτει υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και Δήμαρχο που θα ενώνει, θα λειτουργεί συλλογικά και θα σέβεται τον δημότη.
Η δική μου αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η διακριτική απόσταση από χρώματα και κόμματα.
Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα στην αυτοδιοικητική μου πορεία  επιδιώκοντας την σύνθεση  και την συναίνεση που προκύπτουν μέσα από τον ειλικρινή  διάλογο.
Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι μας μια μεγάλη υπέρβαση, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε ένα νέο και ισχυρό Δήμο.
Με αυτά τα δεδομένα, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος  και  να διεκδικήσω την ψήφο των συνδημοτών μου  με την παράταξη Κερκυραίων Δήμος-ΝΕΑ ΑΡΧΗ και την Μερόπη Υδραίου, θέλοντας να συμμετάσχω  και εγώ  στην προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ενός  Δήμου που θα πρέπει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας και στην ανάπτυξη του τόπου μας.»