Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης για το SMS του ΄SYRIZA CORFU΄

Κώστας Παυλίδης
04 Μαΐου 2019 / 13:18

«Το περιεχόμενο του κειμένου δεν συνάδει με την πολιτική της Αριστεράς στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική των συμμαχιών της»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την αποστολή sms από τη διεύθυνση “SYRIZA CORFU” αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα παρακάτω και να ξεκαθαρίσω τα εξής:
 
Πρώτον, ο αποστολέας του συγκεκριμένου μηνύματος προφανώς δε φαίνεται να κατανόησε ούτε το πνεύμα της συζήτησης που διεξήχθη στη Νομαρχιακή Επιτροπή, ούτε την ουσία της απόφασης της, η οποία είναι σε αντίθεση με το περιερχόμενο του sms. Δεύτερον, αν και ο αποστολέας των μηνυμάτων απευθυνόταν στη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα ψηφοδέλτια και όχι στη τοποθέτηση ψήφου, το περιεχόμενο του κειμένου δεν συνάδει με την πολιτική της Αριστεράς στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική των συμμαχιών της.
 
Με το νέο νόμο του Κλεισθένη στην Αυτοδιοίκηση και την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα, η κυβέρνηση διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση της για συνεργατικές αυτοδιοικητικές συμπεριφορές. Η διάσπαση επίσης του δήμου Κέρκυρας κινήθηκε σ’ αυτή την λογική υλοποιώντας παράλληλα ένα αίτημα 9 χρόνων των τοπικών κοινωνιών, μετά την εμπειρία του Καλλικρατικού ενιαίου δήμου.
Ύστερα από μία πολύωρη διαδικασία, καταλήξαμε στην θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στον κεντρικό δήμο Μέσης Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δεν θα δώσει επίσημα κάποιο πολιτικό χρίσμα ή πολιτική υποστήριξη, μετά μάλιστα και την μεγάλη διασπορά συνδυασμών στον προοδευτικό, αυτοδιοικητικό χώρο. Κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αρνηθεί ψηφοδέλτια με νεοφιλελεύθερες επιλογές και ακροδεξιές αυτοδιοικητικές εκφράσεις και στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και αυτοδιοικητικών προϋποθέσεων μπορεί κατά συνείδηση να υποστηρίξει προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Είμαστε αντίθετοι στην υποστήριξη προσώπων που έχουν καταδικαστεί ή έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος, για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και αντιαυτοδιοικητικές πρακτικές.
 
Τέλος, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ως τοπική πολιτική οργάνωση στο δευτεροβάθμιο βαθμό αυτοδιοίκησης, στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο.