Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Παρέλαση» πολιτικών αρχηγών στα Γιάννενα, σήμερα ο Μητσοτάκης

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
09 Μαΐου 2019 / 07:40

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. «Παρέλαση» από τα Γιάννενα θα κάνουν αρχής γενομένης από σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, καθώς οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των ομιλιών τους στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Την αρχή, όπως έγινε γνωστό από την Τρίτη, θα κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 σήμερα το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση, στο ξενοδοχείο Du Lac, χωρίς μέχρι χθες το απόγευμα να γίνει γνωστό το υπόλοιπο πρόγραμμά του.
Την Κυριακή 12 Μαΐου θα έρθει τελικά στα Γιάννενα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την αναβολή της ομιλίας του, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac. Το αν εκτός από την ομιλία του, το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει και επισκέψεις, είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.
Τη σκυτάλη θα πάρει την Πέμπτη 16 Μαΐου η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία –αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα- θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο Du lac, στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση θα γίνει από κοινού με την περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον», με τον επικεφαλής της Δημήτρη Δημητρίου να παρουσιάζει τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξης και τους υποψηφίους του στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Με δεδομένο πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι πυκνές το τελευταίο χρονικό διάστημα και το θερμόμετρο έχει ανεβεί στα ύψη, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και εκτιμάται πως θα υπάρξουν κάποιες εξαγγελίες και για την Ήπειρο.