Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερα δρομολόγια Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα ζητά το Επιμελητήριο

Φέρρυ
10 Μαΐου 2019 / 12:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αύξηση των δρομολογίων των πλοίων ζητά με επιστολή από τον Υπουργό Ναυτιλίας το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Η μεγαλύτερη ανάγκη εντοπίζεται στα πλοία που εκτελούν μεταφορές εμπορευμάτων (φέρυ) για τις αυξημένες ανάγκες ανεφοδιασμού των τουριστικών επιχειρήσεων.
Η εμπορική ζωή της Κέρκυρας είναι άμεσα εξαρτώμενη από τη σύνδεσή της με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μέσω αυτής με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες πραγματοποιούν καθημερινά πάσης φύσεως μεταφορές εμπορευμάτων μέσω των πλοίων της γραμμής Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με αυξημένες τις ανάγκες τους τη θερινή περίοδο λόγω τουρισμού. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το Επιμελητήριο «η κύρια δίοδος για επιχειρηματική ανάπτυξη στο νησί μας, ήτοι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ηγουμενίτσα, την τρέχουσα περίοδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελλιπής, διότι τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται, δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες του επιχειρηματία σε περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Τα πλοία όπου δρομολογούνται, εκτελούν κυρίως μεταφορές ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων και δεν δίνουν προτεραιότητα σε φορτηγά τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα για να ανεφοδιάσουν τις επιχειρήσεις του νησιού μας.
Αυτό συμβαίνει κυρίως, διότι δεν έχει ανανεωθεί ή εκσυγχρονιστεί ο στόλος που διατίθεται για τη συγκεκριμένη γραμμή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην μετάβαση φορτηγών στο νησί μας, με συνέπεια την καθυστέρηση σε παραλαβές εμπορευμάτων, οι οποίες κοστίζουν στον επιχειρηματία και δημιουργούν επιπρόσθετη ανασφάλεια στην ήδη ταραγμένη περίοδο που διανύουμε».


Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Κέρκυρας, ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας να επιδείξε την δέουσα προσοχή και να ενεργήσει άμεσα, «προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας, με παράλληλη βελτίωση του δυναμικού του στόλου με μεγαλύτερα πλοία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν πέραν των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το συμφέρον του Κερκυραίου επιχειρηματία παρέχοντάς του ποσοτική, ποιοτική και αξιόπιστη παροχή θαλάσσιων συγκοινωνιακών και μεταφορικών υπηρεσιών και αντιμετωπίζοντας τον επί ίσοις όροις με τους επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδας.
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και
Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης