Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μόνο που έχει απομείνει στη ΝΔ είναι η αποπολιτικοποίηση και η “κίτρινη” δημοσιογραφία

Κώστας Παυλίδης
11 Μαΐου 2019 / 13:19

Γράφει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης

Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στην πρώτη κρίσιμη εκλογική μάχη αυτή των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη αρχίζουν να αποτυπώνονται με σαφηνεία οι προθέσεις, οι όποιες προγραμματικές θέσεις και τα σχέδια των κομμάτων για την επόμενη μέρα. Δυστυχώς η Ν.Δ. δεν δείχνει να ενστερνίζεται και τόσο τη λογική αυτή. Δεν επιθυμεί να εισέλθει σε μια ουσιαστική και πάνω απ’ όλα πολιτική συζήτηση και σύγκριση πολιτικών σχεδίων με την κυβέρνηση με σκοπό την ουσιαστική και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών. Η απόφαση που έχει ληφθεί στην Πειραιώς φαίνεται να ναι πολύ συγκεκριμένη.
 
 Η Ν.Δ συνειδητά κρατά αποστάσεις από μια πολιτική αντιπαράθεση διότι γνωρίζει ότι σε κάτι τέτοιο θα έβγαινε εξ’ ολοκλήρου χαμένη. Από τη μία η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία προεκλογική μάχη έχοντας να επιδείξει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα από την 4ετη διακυβέρνηση της αλλά κι ένα εξίσου συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα το οποίο και θέτει στην κρίση του ελληνικού λαού. Από την άλλη το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχοντας πέσει έξω σε όποια πολιτική εκτίμηση έχει κάνει μέχρι σήμερα, έχοντας εξαγγείλει θετικά μέτρα τα οποία έχουν ήδη νομοθετηθεί ή  νομοθετούνται τώρα, έχοντας ομολογήσει με κυνικό τρόπο μέσω του Προέδρου της περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και επικουρικές συντάξεις, συγκρούεται συνεχώς με τοίχο. Παράλληλα φθείρεται και αγκυλώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ από δικαστικές υποθέσεις και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος στελεχών της ή του ίδιου του κόμματος της, δείχνοντας πολιτικά εγκλωβισμένη και εξαναγκασμένη να ψηφίζει όποιο θετικό μέτρο έρχεται στη βουλή προς όφελος της κοινωνίας.
 
 Επομένως ο δρόμος είναι απλός. Σε αγαστή συνεργασία με τους πάντα πρόθυμους δημοσιογραφικούς φίλους του που συχνά του υπαγορεύουν την ατζέντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντας αδύναμος να σταθεί στα πόδια του, ακολουθεί το δρόμο της αποπολιτικοποίησης και της αποστροφής της κοινωνίας προς την πολιτική, με λίγες απαραίτητες δόσεις δημοσκοπικού θριάμβου. Fake news, κίτρινος τύπος και ρεπορτάζ της κλειδαρότρυπας είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής της Ν.Δ. με σκοπό την απαξίωση της πολιτικής ζωής, στοχεύοντας στην αποστροφή των αναποφάσιστων προς την κάλπη.
 
 Πολυάριθμα “πολιτικά” ρεπορτάζ βλέπουν σχεδόν καθημερινά το φως της δημοσιότητας  και γίνονται πρώτη είδηση στην πλειοψηφία των ΜΜΕ. Ρεπορτάζ όπως, “Καπνίζει σε κλειστό χώρο ο Πολάκης”, “Προσγειώθηκε κρυφά αεροπλάνο από τη Βενεζουέλα στο Ελ. Βενιζέλος”, “Βόλτες με κότερο ο Τσίπρας”, κατακλύζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα sites, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα σκηνικό σήψης και αποπολιτικοποίησης. Θέματα που βιάζουν τη λογική και τη νοημοσύνη και που πολλές φορές ανάγονται σε πρωταγωνιστικά γεγονότα επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι, ενώ γεγονότα που αφορούν πραγματικά την κοινωνία και βελτιώνουν την καθημερινότητα τους εξαφανίζονται επειδή έτσι πάλι αποφάσισαν κάποιοι. 
 
 Η συνεχής άρνηση του Κύρ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Πρωθυπουργό σε μια δημόσια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο αποτυπώνει ακριβώς αυτό. Η Ν.Δ. τρέχει να ξεφύγει από την δύσκολη για κείνη πραγματικότητα πετώντας πίσω της λάσπη, μα ο δρόμος που έχει πάρει βγάζει σε αδιέξοδο. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Στις 26 του Μάη η πολιτική θα συγκρουστεί με την αποπολιτικοποίηση, η λογική θα συγκρουστεί με το παράλογο, η αλήθεια θα καταπιεί το ψέμα.
 
Κώστας Παυλίδης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ,

Οικονομολόγος

Αναδημοσείευση από το documento.gr