Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηνύματα των υποψηφίων δημάρχων για τη γιορτή της μητέρας

γιορτή της μητέρας
12 Μαΐου 2019 / 16:48

Ευχές για όλες τις μητέρες του κόσμου

Μερόπη Υδραίου
‘’ Μια απέραντη αγκαλιά ένα γλυκό φιλί και ένα λουλούδι για όλες τις μητέρες του κόσμου.’’
 
‘’ Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια μέρα τιμής για όλες τις μάνες του κόσμου. Τιμούμε τη μητέρα που δίνει ζωή, στοργή, φροντίδα.
Τιμούμε την Κερκυραία μάνα.
Οφείλουμε όμως να δώσουμε και ουσιαστικό περιεχόμενο σε αυτή την ημέρα, να μην την προσπεράσουμε την επομένη.
Και αυτό μπορεί να γίνει με τη στήριξη της Κερκυραίας μάνας, με νέες δομές που έχει ανάγκη η μητέρα αλλά και η οικογένεια.
Αναφέρομαι στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, για να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Αναφέρομαι στην προγραμματική μας δέσμευση για τη δημιουργία Σχολής Γονέων αλλά και Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης για όλους τους γονείς τα οποία θα στελεχωθούν από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και θα συνεργάζονται με φορείς της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας.
Αναφέρομαι στα δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες.
Όλα αυτά θα γίνουν πράξη γιατί ο λόγος μας μετράει. Οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που καθοδηγούν τις πράξεις μας.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μάνες του κόσμου.
Μια απέραντη αγκαλιά ένα γλυκό φιλί και ένα λουλούδι για τη μητέρα που μας έφερε στη ζωή, μας έδωσε και μας δίνει την αγάπη της.


Σπύρος Νεράντζης

Γιορτή της Μητέρας σήμερα. Ας ευχηθούμε σε όλες τις μανούλες του κόσμου με ένα λουλούδι. 
Ευκαιρία επίσης να αναφέρουμε κάποια στοιχεία από το πρόγραμμα μας που σίγουρα τις αφορούν:
- Αξιοποιούμε κτίρια της δημοτικής περιουσίας ώστε να δημιουργηθούν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί
- Δημιουργούμε τις υποδομές ώστε κανένα νήπιο να μην μείνει εκτός προνηπιακών τάξεων
- Φροντίζουμε να εφαρμοστεί ο Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας ώστε τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και άλλα εμπόδια να μην εμποδίζουν την κίνηση με τα καροτσάκια στην πόλη
- Εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του Δήμου, ώστε να απαλειφθούν οι ουρές στην εξυπηρέτηση των πολιτών
- Αναζητούμε εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μας επιτρέψουν άμεσα τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών αλλά και άθλησης, για παιδιά και για μεγάλους

Γιάννης Τρεπεκλής

Η δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες καθιερώθηκε ως η γιορτή της μητέρας, ή ως ημέρα της μητέρας.
 
Μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στη γυναίκα που μας έφερε στη ζωή.  Οι συμβουλές της είναι το καλύτερο φως στο σκοτάδι της ζωής. Μέσα της χτυπάει για όλους μας η πιο τρυφερή καρδιά!
 
Λίγα λουλούδια, ένα χαμόγελο, ένα φιλί και ένα μεγάλο Ευχαριστώ ίσως και να είναι λίγα για να χωρέσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρει.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ