Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας βάζουν πλάτη για την καθαριότητα

Ένωση Ξενοδόχων Κέκυρας
13 Μαΐου 2019 / 19:24

Προσφέρουν έκτακτο προσωπικό για τα δικά τους απορρίμματα και πόρους για την άμεση επισκευή των απορριμματοφόρων του δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Καλούδη και την προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κα Αγγελική Παπαϊωάννου προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων για την τουριστική περίοδο που άρχισε και διανύουμε ήδη.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος αναμένει προσωπικό με απόφαση ΑΣΕΠ, ότι αντιμετωπίζονται συνεχείς βλάβες οχημάτων της Υπηρεσίας και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για την επισκευή τους και ακόμα ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπενθύμισε στον Αντιδήμαρχο ότι τα τελευταία 4 χρόνια τα ίδια προβλήματα παραμένουν.

Πρότεινε να βοηθήσει στην άμεση επισκευή οχημάτων, με την συνδρομή των Μελών της Ένωσης. Τόνισε ότι οι τουριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην Κέρκυρα και στηρίζουν την οικονομία μας είναι όχι πλέον μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό, αν ξαναζήσουμε ότι και τα προηγούμενα χρόνια.

Κατατέθηκε πρόταση προκειμένου να βοηθήσει η Ένωση την κατάσταση άμεσα με το να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία Μέλη της Ένωσης μόνο με τον οδηγό και την φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό με ευθύνη του ξενοδοχείου. Έτσι οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκομιδή των λοιπών απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές της Κέρκυρας