Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Superleague 2 ο ΑΟΚΚ, στη Football League ο Κρόνος

Αναδιάρθρωση
14 Μαΐου 2019 / 14:17
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Μετά από 9 μήνες, πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων,

καθώς υπερψηφίστηκε και αποτελεί πλέον Νόμο του Κράτους από το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και αντιρρήσεις, αφού κάποιες ομάδες τις αδικεί και κάποιες άλλες ευνοεί, ενώ δόθηκε μάχη από πολλές πλευρές ώστε να μην ισχύσει από τη σεζόν που έρχεται, αλλά από την επομένη.
Η νέα εποχή που ξημερώνει την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική σεζόν, θα περιλαμβάνει λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία αλλά με εξασφαλισμένα και κυρίως αυξημένα έσοδα για την υπό σύσταση Superleague 2. Παρά τις αντιδράσεις και τις αντιπαραθέσεις για την τροπολογία, αυτή πέρασε πανηγυρικά και ο νέος χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από το 2019-2020 διαμορφώνεται ως εξής: Superleague με 14 ομάδες, Superleague 2 με 12 ή 14 ομάδες και Football League με 14 ομάδες.
Superleague 2 και Football League θα διοργανώνονται από τη σημερινή Football League που θα αναλάβει και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Αυτό που απομένει πλέον είναι να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και κατά πόσο θα έχουμε play-off ή play-out.
Πέραν αυτών βλέπουμε και πάλι ένα παραθυράκι για να «βολευτούν» κάποιες ομάδες ίσως (π.χ. Τρίκαλα, Ηρακλής ή Ηρόδοτος) και ενώ υπήρχε σαφής απόφαση για 12 ομάδες στη Super League 2, το πιθανότερο είναι να γίνουν 14.  Τις επόμενες μέρες που θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League θα ενημερώσουμε για όλες τις αντιπάλους του ΑΟΚΚ στη Super League 2 και του Κρόνου Αργυράδων στη  Football League.
 
Μερική επικύρωση της βαθμολογίας στη Football League
 
Η Football League ακούγοντας τις φωνές των ομάδων που πρέπει να παίξουν μπαράζ για μια θέση στη Superleague αποφάσισε να επικυρώσει την Τετάρτη 15/5 μερικώς τη βαθμολογία γιατί απορρίφθηκε η έφεση που έκανε ο Απόλλωνας Λάρισας ζητώντας τους βαθμούς που έχασε από τον Αήττητο Σπάτων, έτσι ο Πλατανιάς είναι οριστικά δεύτερος και θα δώσει μπαράζ με τον ΟΦΗ για μία θέση στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.
Για τον ΑΟΚΚ που ψάχνει επενδυτή, κάθε καθυστέρηση αποτελεί τροχοπέδη, διότι αυτός που θα αποφασίσει να πάρει τις μετοχές και να ασχοληθεί με την ομάδα, θα πρέπει να ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Βέβαια όλα δείχνουν ότι η Superleague 2 θα είναι η κατηγορία που θα αγωνιστεί ο ΑΟΚΚ, όμως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με προσφυγές οπότε είμαστε επιφυλακτικοί.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια