Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα Γαλιατσάτου-Κράτσα για το εγχειρίδιο Ιστορίας των Ιονίων Νήσων

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
14 Μαΐου 2019 / 18:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανταποδίδει τα πυρά: «Η κ. Κράτσα στον πανικό της προσβάλλει ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων – Όλα έχουν ένα όριο»

Η νεότερη ανακοίνωση του Θ. Γαλιατσάτου: «Δεν θα απαντούσαμε στις ασυναρτησίες της κας. Κράτσα για τα έργα που βρήκε “ημιτελή”, ούτε θα μπούμε στον κόπο να επαναλάβουμε ότι κάποια από αυτά (π.χ. η Γέφυρα του Χάρακα) δόθηκε σε χρήση από το 2017, διάστημα ουδόλως προεκλογικό, όπως η ίδια διατείνεται. Αυτά τα γνωρίζει  ο λαός στα Ιόνια Νησιά, που είδε έργα να γίνονται, να ολοκληρώνονται και να παραδίδονται μετά από πολλά – πολλά χρόνια.
Η κα. Κράτσα δεν ήταν στα νησιά μας, ούτε ως κάτοικος, ούτε ως επισκέπτης για να γνωρίζει την καθημερινότητά μας και εξ αυτού του λόγου έχει ελαφρυντικά.
Όμως δεν θα επιτρέψουμε στην κα. Κράτσα ούτε σε κανέναν άλλο να ανακατεύει στην προεκλογική περίοδο το ύψιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τους σπουδαίους ακαδημαϊκούς μας, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των επιστημών που συνέτρεξαν στο κάλεσμά μας και συνέδραμαν στην συγγραφή του “Εγχειριδίου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων”. Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι τους προσβάλλατε υπαινισσόμενη ότι συνέπραξαν σε προεκλογική φιέστα, πραγματοποιώντας στην Ιόνιο Ακαδημία την παράδοση του βιβλίου τους, ένα συγγνώμη αρκεί. Αν το πράττεται εν πλήρη γνώση, πρέπει να τονίσουμε ότι η κατρακύλα έχει και όριο.
Η παρουσίαση κα. Κράτσα του βιβλίου έγινε με την επιθυμία των συγγραφέων για την παράδοση του υλικού, που τους είχε ανατεθεί με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε. Η εκτύπωση έπεται και θα γίνει άμεσα. Και φυσικά αυτό θα συμβεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, διότι συνεχίζουμε με την στήριξη των πολλών, ενάντια στις επιταγές των ολίγων που εκπροσωπείτε».
Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών - ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά