Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση των τριών ιστορικών κτηρίων του Μον-Ρεπό

Μον Ρεπό
17 Μαΐου 2019 / 10:28

Νικολούζος: «Αίσιο τέλος μετά από προσπάθειες πέντε χρόνων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπεγράφη σήμερα, στο Μαράσλειο, από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας («Κοινοπραξία Βλασσοπούλου Μαρία Αντωνίου – Λιθόδομος ΑΤΕ») Μαρία Βλασσοπούλου η σύμβαση για την αποκατάσταση των τριών κτηρίων στο Μον Ρεπό. Πρόκειται για τρία από τα συνοδευτικά κτήρια της έπαυλης (σήμερα Μουσείο Παλαιόπολης) και συγκεκριμένα, την «ατοικία του φύλακα Μαστροκωστόπουλου», το «κτήριο της Κλινικής» και το «Κτήριο του Προσωπικού».
«Φτάνουμε σε αίσιο τέλος μετά από προσπάθειες 5 χρόνων» είπε ο Δήμαρχος. Το έργο θα εκτελεστεί - με σημαντική έκπτωση - από μιαν εταιρεία με γνώση, εμπειρία, εξειδίκευση και άρτιο εξοπλισμό και ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στους συμβατικούς χρόνους. Το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε, όμως, μέχρι τη σημερινή μέρα δείχνει και τις απαιτήσεις ενός δημόσιου έργου από τη μελέτη μέχρι την κατασκευή του».
Από την πλευρά της η κ. Βλασσοπούλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του και δεσμεύτηκε ότι πράγματι θα τηρηθούν οι συμβατικοί χρόνοι.
 
Υπενθυμίζουμε ότι:
Η πράξη «Αποκατάσταση τριών κτιρίων εντός του κτήματος Μον Ρεπό» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 1.996.285,50 ευρώ. 
Η πράξη περιλαμβάνει τρία έργα: την αποκατάσταση των κτηρίων, την κάλυψη   δαπανών της Αρχαιολογίας και την προμήθεια του εξοπλισμού των κτηρίων. Από αυτά τα έργα ο Δήμος συμβασιοποιεί το πρώτο. Ο προϋπολογισμός του  είναι 1.852.096,60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ το ύψος της σύμβασης – μετά την παρασχεθείσα έκπτωση – ανέρχεται σε 818.867,58 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.