Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς τρόφιμα οι παιδικοί σταθμοί - Τι απαντά ο Δήμος

παιδικοί σταθμοί
17 Μαΐου 2019 / 12:42

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα παιδιά μας ΔΕΝ θα γίνουν ζητιάνοι των μεγαλοεπιχειρηματιών» τονίζουν σε ανακοίνωση τα σωματεία του ΠΑΜΕ και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο την Τετάρτη 22 Μαΐου.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται «το απαράδεκτο μπλοκάρισμα της προμήθειας όλων των τροφίμων στους Παιδικούς Σταθμούς και στις κοινωνικές δομές, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως διευκρινίζουν, «H προμήθεια τροφίμων έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του διαγωνισμού, που ο δήμος θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα ένα - ένα όλα τα είδη, με τα οποία σιτίζονται τα παιδιά μας, να εκλείπουν χωρίς κανείς να ξέρει μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό.
Σε μία σειρά Παιδικούς Σταθμούς έχει διακοπεί η τροφοδοσία του ψωμιού, που σιτίζονται τα παιδιά, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε κρεατικά, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, εμφιαλωμένου νερού κλπ. με ορατό κίνδυνο το επόμενο διάστημα να ξεμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές του νησιού από κάθε τροφοδοσία.
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου και το τμήμα προμηθειών με ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Παντελιού, για να λύσει το πρόβλημα στην αρχή της εβδομάδας, ζήτησε από επιχειρηματίες να προμηθεύσουν «δωρεάν και εθελοντικά» μια σειρά προϊόντα σε Παιδικούς Σταθμούς, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και την επάρκεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι Παιδικοί Σταθμοί που είχαν λάβει οδηγίες να προμηθευτούν ψωμί από συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν, καθώς η συμφωνημένη ποσότητα με το δήμο είχε ήδη καλυφθεί».
Τα σωματεία εργαζομένων απαιτούν «η δημοτική αρχή, χωρίς καμία καθυστέρηση, να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα, βρίσκοντας τρόπο να προμηθεύσει άμεσα όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και τις κοινωνικές δομές με τα απαραίτητα τρόφιμά, ασφαλή και επαρκή».

Υπογράφουν τα σωματεία:
  • ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝ/ΛΩΝ:
    • SANDY BEACH                                                                                                   
    • ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA
    • SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
    • LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
    • IKOS DASSIA
    • PELEKAS MONASTERY
    • BOLENTACO LIMITED
  • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • ΠΑΓΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
  • Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τι απαντά ο Δήμος Κέρκυρας
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την  προμήθεια τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς  και τις κοινωνικές δομές του Δήμου  από το Δήμο Κέρκυρας ανακοινώνονται τα εξής:
 
Είναι απολύτως ψευδές πως η Διεύθυνση Οικονομικών ζήτησε από επιχειρηματίες του νησιού να προμηθεύσουν «δωρεάν και εθελοντικά» προϊόντα για τους παιδικούς σταθμούς. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά στην καθυστέρηση της προμήθειας, αυτή δεν οφείλεται σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου αλλά στην υποστελέχωση, τη γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών καθώς και τη συνεχή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, με πιο πρόσφατη την τροποποίηση του νόμου περί προμηθειών που   ισχύει από την 1.4.2019.
Η διαγωνιστική διαδικασία της προμήθειας βρίσκεται ήδη  σε εξέλιξη ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση – το συντομότερο δυνατό -  του προβλήματος, που – πάντως- δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση.