Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή αναπηρικών επιδομάτων πλέον κάθε μήνα

επιδόματα
19 Μαΐου 2019 / 10:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κέντρο Πληροφόρησης του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Παροχής Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία ορίστηκε η 25η κάθε μήνα.
Με το νέο σύστημα, όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομα τους. Ως εκ τούτου, οι πληρωμές θα έρχονται νωρίτερα καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματα τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο).
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα για το μήνα Μάιο θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 καθώς η 25η του μηνός είναι Σάββατο.
Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και έχουν εγκριθεί από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.