Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Θ. Γαλιατσάτου σε Κορακιάνα, Σωκράκι και Αγ. Ματθαίο

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
21 Μαΐου 2019 / 08:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κορακιάνα, Σωκράκι και Αγ. Ματθαίο επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με υποψηφίους της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Εκεί οι υποψήφιοι της παράταξης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, δέχθηκαν θετικά μηνύματα και αέρα νίκης.

Συγκεκριμένα: 
 
«Στην Άνω Κορακιάνα ο Περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους του παραδοσιακού χωριού, αλλά και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού. Επισκέφθηκαν την Φιλαρμονική Κορακιάνας “Σπ. Σαμάρας” και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την πρόβα των μουσικών ενόψει της μεγάλης παρέλασης της 21ης Μαΐου. Συζήτησαν για τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, τα οποία ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος έχει δρομολογήσει μετά από δεκαετία απραξίας προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το γήπεδο του χωριού.
Ο κ. Γαλιατσάτος επισκέφθηκε και το νέο κτίριο της Φιλαρμονικής και δέχθηκε αιτήματα της διοίκησης για την ενίσχυση του ιστορικού σωματείου, τόσο στην κτιριακή του υποδομή όσο και στις συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, τις οποίες επιτυχώς διοργανώνουν επί σειρά ετών.
Στο Σωκράκι, η φιλοξενία για τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο και την ομάδα της ΑΝ.Α.Σ.Α. ήταν μοναδική και τόσο οι άνθρωποι από το Τοπικό Συμβούλιο όσο και οι κάτοικοι του χωριού υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη στην πλατεία του χωριού. Την συζήτηση επί πολλές ώρες μονοπώλησαν κυρίως τα θέματα του οδικού δικτύου, της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, ενώ ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την επόμενη ημέρα και τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί καθώς κι εκείνα που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.
“Το μεγάλο κέρδος μας είναι η επαφή μας με τους πολίτες, η ανταλλαγή απόψεων και η καλοδεχούμενη κριτική για τυχόν παραλείψεις μας. Οι άνθρωποι κάθε περιοχής γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκρισή τους στο  κάλεσμά μας. Στην Κορακιάνα και το Σωκράκι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, με πολίτες και με ανθρώπους του πολιτισμού της περιοχής για όσα σχεδιάζουμε για την επόμενη ημέρα και ακούσαμε τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Είναι δύο εξαιρετικά όμορφα και παραδοσιακά χωριά, με φιλόξενους και ανοικτόμυαλους ανθρώπους και η συζήτηση μαζί τους μας διαφώτισε σε πολλά θέματα”, δήλωσε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Σειρά στην περιοδεία της ΑΝ.Α.Σ.Α. είχε η Νότια Κέρκυρα και το κεφαλοχώρι του Αγίου Ματθαίου, που σφύζει από ζωή και νεολαία. Οι δραστηριότητες πολλές στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση του ΟΦΑΜ για τις επισκευές και διαμόρφωση των αποδυτηρίων στο γήπεδο που έχει αναλάβει να εκτελέσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς επί σειρά ετών τα γήπεδα (συνολικά σε όλα τα νησιά) είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και πολύ σύντομα αναλαμβάνει δουλειά, προκειμένου να υλοποιηθούν τάχιστα οι απαιτούμενες εργασίες, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, αναγνωρίζοντας ότι η γραφειοκρατία των υπηρεσιών πολλές φορές φέρνει πίσω σε χρόνους έργα και δράσεις που σχεδιάζονται από την ΠΙΝ και τους φορείς.
Όσον αφορά στην οδοποιία είναι έτοιμη η εργολαβία για το κομμάτι εκείνο του οδικού δικτύου που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τη συζήτηση απασχόλησε και ο πρωτογενής τομέας, αφού το χωριό είναι γνωστό για τον ελαιώνα του και την παρασκευή εξαιρετικού ελαιόλαδου.
Η συζήτηση με πολίτες και αιρετούς της περιοχής συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ και τόσο ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος όσο και οι υποψήφιοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατοίκους, να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερώσουν για το πρόγραμμα της ΑΝ.Α.Σ.Α. για την επόμενη ημέρα».
 
Οι περιοδείες και οι συναντήσεις της ΑΝ.Α.Σ.Α συνεχίζονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναχώρησε για τη Λευκάδα, για την προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία.
 
 
 
 
Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών
                                 - ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά