Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι θέσεις της ΄Εκκίνησης΄ για το κυκλοφοριακό της Κέρκυρας

Εκκίνηση
22 Μαΐου 2019 / 07:47

Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. η ρυμοτομία της Κέρκυρας με τους στενούς δρόμους δυσκολεύει την επίλυσή του.

Δεν αποτελεί παρόλα αυτά γόρδιο δεσμό. Δική μας κατεύθυνση είναι το να παρέχουμε κίνητρα ώστε να μη χρειάζεται οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να μπαίνουν μέσα στην πόλη. Προς την κατεύθυνση αυτή καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις:
· Δημιουργία πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης και λεωφορεία (mini-bus) να κάνουν δρομολόγια ανά 10 λεπτά. Ασφαλώς θα πρέπει να γίνει μια σωστή μελέτη.
· Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο σταδιακά, π.χ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, για να αρχίσει να το μαθαίνει και να το συνηθίζει ο κόσμος.
· Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, με καρτελάκι από τον δήμο και δωρεάν παρκάρισμα.
· Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για όσους θέλουν να παρκάρουν στο κέντρο, αλλά με πληρωμή. Οι τιμές να είναι ανάλογες με το πόσο κεντρικά βρίσκονται οι χώροι αυτοί (όσο ποιο μακριά τόσο ποιο φτηνά).
· Οριοθέτηση σωστή για πιάτσες ταξί και αστικά λεωφορεία.
· Απαγόρευση των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο.
·  Παραλαβές μαγαζιών και συλλογή απορριμμάτων να γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες και όχι σε ώρες αιχμής.
· Να λειτουργούν τα φανάρια και να λειτουργούν σωστά.
· Δημιουργία ποδηλατοδρόμου με μελέτη, αφού λυθούν ορισμένα προβλήματα στο κέντρο της πόλης.
· Να αποκεντρωθεί η πόλη της Κέρκυρας και να υπάρχουν υπηρεσίες σε άλλες θέσεις
· Οδικός άξονας βορρά - νότου.
· Έργα όπως αυτό και η παράκαμψη του αεροδρομίου είναι αναγκαία, αλλά αν δεν λυθεί το πρόβλημα της κίνησης και στάθμευσης των αυτοκινήτων μέσα στην πόλη, τα έργα αυτά θα συμβάλλουν μεν να φτάνει κάποιος γρήγορα στην πόλη, αλλά μετά δεν θα έχει πού να παρκάρει.
· Στα αστικά λεωφορεία το εισιτήριο πρέπει να μειωθεί, αλλά και να γίνουν σωστές υποδομές. Οι στάσεις των λεωφορείων να γίνουν έτσι ώστε όταν σταματούν, να μην διακόπτουν την κίνηση αλλά και να προστατεύουν αυτόν που τις χρησιμοποιεί από βροχή κλπ.