Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση της Καλλιτεχνικής Σχολής

Γυμναστικός Σύλλογος
21 Ιουνίου 2016 / 11:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης της Καλλιτεχνικής Σχολής, με συμμετοχή πολλών σπουδαστών και τμημάτων.

«Η Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας έφτασε φέτος να έχει περίπου 160 μαθητές», δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής κ. Φίλης Κένταρχος. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα παρουσιάστηκαν τα έργα των προπαρασκευαστικών τμημάτων ζωγραφικής στους χώρους της Σχολής, ενώ στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν στα παιδιά οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
Στα χθεσινά εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των ενηλίκων σπουδαστών, στην Αίθουσα του Γυμναστικού Συλλόγου, παρουσιάστηκαν έργα από τα τρία τμήματα που λειτούργησαν και φέτος στην Καλλιτεχνική Σχολή: Ελεύθερου Σχεδίου, Υδατογραφίας και Χαρακτικής. Πολλά ήταν τα έργα που ξεχώρισαν, ενώ είναι εμφανές πως στο πλαίσιο των μαθημάτων γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια από όλους τους συντελεστές. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι καθηγητές της Σχολής, καθώς επίσης πολλοί Κερκυραίοι εικαστικοί.
 
Στην ομιλία του ο κ. Κένταρχος, διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος Υδατογραφίας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχάρη τους σπουδαστές και δήλωσε αισιόδοξος για τη μελλοντική εξέλιξη της Σχολής, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή σπουδαστών. Ακολούθησε βίντεο- αφιέρωμα στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, τη σύνδεσή της με τη Σχολή Υδατογραφίας και τους σπουδαιότερους δασκάλους που πέρασαν από εκεί.
 
Η έκθεση συνεχίζεται στην Αίθουσα του Γυμναστικού Συλλόγου, απέναντι από τη Νομαρχία, έως τις 24 Ιουνίου 2016. Ώρες επίσκεψης 10.30- 13.00 και 18.30- 21.00.