Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Απογοητευτικοί οι συσχετισμοί που εκφράστηκαν στις εκλογές

Εκκίνηση
28 Μαΐου 2019 / 10:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κάναμε το πρώτο βήμα, για τη συνολική ανατροπή των απογοητευτικών συσχετισμών, που εκφράστηκαν σε αυτές τις εκλογές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συνδυασμός

"Εκκίνηση-Αριστερό μέτωπο για το Δήμο", σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. 

«Ο πρώτος αγώνας δόθηκε με επιτυχία. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Από τις δύσκολες διαδικασίες για τη δημιουργία του σχήματος μέχρι σήμερα, ο δρόμος για εμάς ήταν μακρύς. Με μοναδικά όπλα την εντιμότητα, το ήθος και το πολιτικό μας πρόγραμμα, δηλώσαμε παρών στην πολιτική σκηνή του δήμου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους πήραν μέρος σε αυτό το ταξίδι. Όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν με τη στήριξη, τη βοήθεια, τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους. Πάνω απ’ όλα όμως, τους καλούμε να είναι κοντά μας από εδώ και πέρα. Οι εκλογές είναι μόνο το πρώτο βήμα, ώστε από καλύτερες θέσεις μάχης να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή των απογοητευτικών συσχετισμών, που εκφράστηκαν σε αυτές τις εκλογές.
Τώρα ήρθε η ώρα της δουλειάς. Ήρθε η ώρα να παράξουμε έργο για μια Κέρκυρα αντάξια της ιστορίας της και των δημοκρατικών της παραδόσεων, του πολιτισμού της, του κάλλους και των δυνατοτήτων της. Για μια Κέρκυρα των πολλών και όχι των λίγων.
Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε όλους τους τομείς της καθημερινής, κοινωνικής και εργασιακής πραγματικότητας αυτού του νησιού. Γιατί ο αγώνας μας δεν υποκινείται από προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση διαπλοκής με κατεστημένα συμφέροντα.
Απέναντι σε αυτά εξάλλου, θα προσπαθήσουμε να μπούμε εμπόδιο και να αποκαλύπτουμε τις υπόγειες σχέσεις και διαδρομές, που λυμαίνονται και καταστρέφουν τον τόπο μας. Απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, που τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει διεισδύσει επιθετικά στην επιχειρηματική και εργασιακή πραγματικότητα, καταστρέφοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία του τόπου, δημιουργώντας εργασιακές συνθήκες γαλέρας, επιβάλλοντας μισθούς πείνας και εξισώνοντας την εργασία με τη μαθητεία. Απέναντι στο βιασμό του περιβάλλοντος, που επιχειρείται με την ιδιωτικοποίηση οτιδήποτε δημόσιου, τις προσπάθειες για εξορύξεις υδρογονανθράκων, την καταπάτηση των αιγιαλών».