Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά λειτουργικός ο απινιδωτής του ΕΚΑΒ στην Εθνική Τράπεζα

ΕΚΑΒ
28 Μαΐου 2019 / 10:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με χορηγία των ανταλλακτικών patch από την Ι.Μ. Κέρκυρας και τον Εμπορικό Σύλλογο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τοποθετήθηκε και πάλι στην θέση του ο απινιδωτής που είχε δωρίσει ο Σύλλογος Ελληνογερμανικής Φιλίας στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Ο απινιδωτής είχε αφαιρεθεί για λόγους ασφαλείας, αφ' ότου χρησιμοποιήθηκαν σε περιστατικό τα patch μιας χρήσης, 



Διευκρινίζεται ότι ο απινιδωτής δεν είναι στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας αλλά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, το οποίο αποφάσισε να τον εγκαταστήσει σε εξωτερικό χώρο για να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε αυτόν και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση ζωής και θανάτου. Ωστόσο, όταν γίνεται χρήση του απινιδωτή, το Σωματείο, χρειάζεται τις δωρεές φορέων, σωματείων ή ιδιωτών προκειμένου να αντικαθιστά τα αναλώσιμα patch. 

Το ποσό που απαιτείται για την αγορά καινούργιων, εξάσφαλισε η Ι. Μ. Κέρκυρας και ο Εμπορικός Σύλλογος και έτσι ο απινιδωτής επανατοποθετήθηκε στο σημείο που βρισκόταν πριν, δηλαδή έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Πλατεία Ανουντσιάτα.  

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ επιθυμεί να ευχαριστήσει πολύ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεκτάριο και την Ι.Μ. Κέρκυρας, που έχει σταθεί αρωγός διαχρονικά, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας για το δεύτερο ζευγάρι ηλεκτροδίων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.