Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιάννης Τρεπεκλής: Αυτή είναι η αλήθεια για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Γιάννης Τρεπεκλής
30 Μαΐου 2019 / 06:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Fake news χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού ΄Κέρκυρα να ζεις΄, την ανακοίνωση του Ν. Καλόγερου

στην οποίαν υποστηρίζει ότι το έργο του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων ήταν "στον αέρα".

Η απάντηση Τρπεκλή
Αναγνωρίζουμε σε όλους το δικαίωμα να διεκδικούν την πολιτική εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας με έντιμο και καθαρό τρόπο και όπως όλοι έχουν διαπιστώσει, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έχουμε φερθεί με κάθε εντιμότητα προς τους συμπολίτες μας και τους υποψήφιους των υπολοίπων συνδυασμών.
Δεν φανταζόμασταν ότι στο βωμό της κατάκτησης της εξουσίας, θα χρησιμοποιούνταν ως όπλο απόγνωσης η μέθοδος των fake news, όπως έπραξε ο κ. Νίκος Καλόγερος, βιάζοντας την αλήθεια στο πιο ευαίσθητο από τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, αυτό του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Προφανώς η «πρωτοβουλία» αυτή έγινε κατ’ εντολήν της επικεφαλής του συνδυασμού του, κας Μερόπης Υδραίου.
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα εξής γεγονότα:
 
- Η απόφαση του Διυπουργικού οργάνου που έδωσε το «πράσινο φως» για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της Κέρκυρας, δόθηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τον Μάρτιο του 2013.
- Η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Τρεπεκλή προχώρησε σε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία που αφορούσε τον χρόνο διαβούλευσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, την ωρίμανση της  μελέτης, όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες και τέλος στην προκήρυξη του έργου.  Ενδεικτικά παρατίθενται δύο από τις 25 συνολικά αποφάσεις-διοικητικές πράξεις που πετύχαμε:  

19-03-2014: ΠΕΡΙΛΗΨΗ (με αρ. πρωτ. 19457/19-3-2014, ΑΔΑ: ΒΙΞΒΩΕΑ-ΜΧΦ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «Υλοποίηση Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας» 

12-06-2014: Απόφαση (με αρ. 17-8/2014) Οικονομικής επιτροπής Δήμου Κέρκυρας περί «Έγκρισης 1ου Πρακτικού Α φάσης – Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο «Κατασκευή Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας.»   
 
- Η ωρίμανση της όλης διαδικασίας επιβεβαιώθηκε από τα λεγόμενα τόσο του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Αναπτυξιακής Ημερίδας που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Corfu Holiday όσο και από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη κατά την παρουσία του στην Κέρκυρα την περασμένη εβδομάδα.
- Η λύση της λειτουργίας ολοκληρωμένου εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι η μόνη ρεαλιστική, στην οποία κατέληξε ακόμη και η απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως παραδέχθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ κ. Σπύρος Ασπιώτης.
 
Θα συμβουλεύαμε την κυρία Υδραίου και τους συνεργάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αναφορά τους σε τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα του τόπου μας και να αποφεύγουν τους «ανέξοδους» λαϊκισμούς.
 
Φυσικά είναι γνωστές οι παλινωδίες της παράταξής τους τόσο κατά την εξέλιξη της κρίσης των απορριμμάτων όσο και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα κατά τον οποίο δήλωναν σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, τη μια ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση με τη λειτουργία του εργοστασίου και την άλλη ότι θα έπρεπε να μεταφερθούν τα σκουπίδια εκτός νησιού.
 
Θα ήταν ωφέλιμο βέβαια, να μας πει η κυρία Υδραίου και η παράταξή της, τί ακριβώς έπραττε όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας με στελέχη της στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και ποιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες πήρε για την άρση του αδιεξόδου. Δυστυχώς για την ίδια, οι πράξεις και η απραξίες της καθορίζουν τις μελλοντικές της δυνατότητες.   
 
Η Κέρκυρα χρειάζεται έτοιμες, ρεαλιστικές και συγκροτημένες λύσεις που θα βγάλουν το νησί από το αδιέξοδο. Όλοι γνωρίζουν ότι μια τέτοια δυναμική μόνο η παράταξη «Κέρκυρα να Ζεις» μπορεί να προσφέρει, υπηρετώντας άμεσα τις ανάγκες του τόπου.