Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα αργυροχρυσοχόων και ΟΛΚΕ για μια θέση στον Χάρτη

ΟΛΚΕ
21 Ιουνίου 2016 / 18:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρόκληση αθέμιτου ανταγωνισμού μέμφονται τη διοίκηση του ΟΛΚΕ οι αργυροχρυσοχόοι με αφορμή την έκδοση χάρτη στον οποίο περιλαμβάνονται τοπικές επιχειρήσεις. Η απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού, Σπ. Στεφανίδη είναι...

... ότι"... της εκδόσεως του επίμαχου Χάρτη, προηγήθηκε δημοσίευση σε δυο (2) τοπικές εφημερίδες καθως και στην ιστοσελιδα του ΟΛΚΕ, της Διακήρυξης Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την κατοχύρωση των θέσεων διαφήμισης, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ο διαγωνισμός στον οποίο προήλθαν αρκετοί υποψήφιοι πλειοδότες διεξήχθει με επιτυχία την 22αΜαρτίου 2016".
 
Η διαμαρτυρία των αργυροχρυσοχόων
 
Η διορισμένη από την κυβέρνηση, διοίκηση του Ο.Λ.Κ.Ε ενάντια στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δίκαιη, με ίσες ευκαιρίες για όλους ανάπτυξη, έφτιαξε, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων, και μοιράζει έναν «Ενημερωτικό χάρτη» που διαφημίζει συγκεκριμένες επιχειρήσεις δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων, σε βάρος όλων των υπολοίπων που δεν είχαν την ενημέρωση και την ευχέρεια να διαφημιστούν. Μια διαδικασία ενδεχομένως απόλυτα νόμιμη, αντίθετη όμως με την επιχειρηματική ηθική.
Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, να δημιουργούνται από διάφορους, έντυπα προβολής, χάρτες, φυλλάδια κ.λπ., είναι απολύτως θεμιτό και αναγκαίο για την προβολή και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση ή ενημέρωση πελατών, από ιδιώτες . Όχι όμως από φορείς του δημοσίου και με το κύρος τους.
Ο Ο.Λ.Κ.Ε, ένας φορέας που ανήκει 100% στο Δημόσιο και ο δήμος της Κέρκυρας, οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον κυρίως των φορολογούμενων πολιτών και να προάγει και να ενισχύει το βιοτικό επίπεδο και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, με χρήματα του οποίου κατασκευάστηκαν και συντηρούνται οι εγκαταστάσεις του και όχι να λειτουργεί σε βάρος της ανταγωνιστικότητας.
Ερωτηματικά επίσης μας δημιουργεί η προβολή μέσα από τον νέο «Ενημερωτικό χάρτη» επιχειρήσεων, που ανήκουν σε ηγετικά στελέχη επαγγελματικών ενώσεων, τα οποία όπως προκύπτει, ήταν έγκαιρα γνώστες του εγχειρήματος του Ο.ΛΚ.Ε ΑΕ, προφανώς αξιοποιώντας τις περίοπτες θέσεις που κατέχουν για ίδιον όφελος. Ας το κρίνουν οι Κερκυραίοι συνάδελφοι .
Ζητούμε από τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ.Ε ΑΕ και το Δήμο Κέρκυρας να αποσύρει αμέσως τον δήθεν νέο «Ενημερωτικό χάρτη», που ωθεί τους επισκέπτες της Κέρκυρας σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος των εκατοντάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, που δεν έχουν προνομιακή μεταχείριση και παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν. Καλούμε την διοίκηση του Ο.Λ.Κ.Ε ΑΕ να εφαρμόσει την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για «Δίκαιη Ανάπτυξη» με ίσες ευκαιρίες προς όλους με εγγυητή το κράτος και προφανώς τους φορείς του!