Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Δεν συμμετέχουμε σε εκλογικά μαγειρέματα - Άκυρο ή Λευκό!

Εκκίνηση
31 Μαΐου 2019 / 08:07

Ανακοίνωση του συνδυασμού για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τον 2ο γύρο
Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή και σε όλους τους τόνους έχουμε διακηρύξει ότι η δική μας παρέμβαση σε αυτές τις εκλογές έχει να κάνει με την πολιτική μας τοποθέτηση, τις αξίες και τον τρόπο, με τον οποίο θεωρούμε ότι, ξεκινώντας από το επίπεδο του δήμου, μπορούμε να δώσουμε έναν άλλο τόνο στον τρόπο, με τον οποίο ασκείται σήμερα η πολιτική.

Στα πλαίσια αυτά, από την αρχή ήμασταν σαφείς ότι δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα για πολιτικές συμμαχιών με κάποια από τις κατεστημένες δυνάμεις, που διεκδικούν σήμερα τη δημοτική αρχή. Η επιλογή του Λευκού ή του Άκυρου στο 2ο γύρο αποτελεί τη μόνη συνεπή επιλογή στο παιχνίδι της διαπλοκής. Γιατί πρέπει να ξέρουν όλοι ότι η εντιμότητα και το ήθος των ανθρώπων, που συμμετείχαν σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν εξαγοράζονται.

Δεδομένου μάλιστα ότι με το νέο εκλογικό νόμο οι συσχετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο είναι ήδη διαμορφωμένοι, αυτό που πραγματικά "παίζεται" στο 2ο γύρο είναι το ποια οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα θα επικρατήσουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το ότι κάποιες παρατάξεις δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τη στάση τους στο γύρο αυτό, προφανώς για να δώσουν χρόνο σε εκλογικά "μαγειρέματα"  και "συναλλαγές" μεταξύ τους. Σε αυτό το παιχνίδι εμείς δε θα συμμετέχουμε. Δυστυχώς, κατά την άποψή μας, ο Κερκυραϊκός λαός επέλεξε στη διοίκηση του δήμου αυτούς, που τόσα χρόνια λυμαίνονται τη ζωή του τόπου μας, με τα ήδη σε όλους μας γνωστά αποτελέσματα.

Πόσο μάλλον, όταν το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί στο 2ο γύρο δύο διαχειριστές της ίδιας πολιτικής. Της πιο επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής του περιβάλλοντος στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και της καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Της πολιτικής των λίγων και εκλεκτών, απέναντι στα συμφέροντα των πολλών.

Από το πρόγραμμα και των δύο εξάλλου είναι σαφές ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν το έγκλημα, που συντελείται στο Τεμπλόνι. Την ήδη εφαρμοζόμενη πολιτική στο ζήτημα των απορριμμάτων. Την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία μιας τοπικής οικονομίας, που θα ισοπεδώσει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

Σε όλα αυτά θα μας βρουν απέναντί τους. Μαζί με όλους εσάς, που καθημερινά αγωνίζεστε για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και μόχθο. Σε αυτόν τον αγώνα, η συμμαχία μας ευελπιστούμε να είστε όλοι εσείς.