Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο σε τρελή πορεία έπεσε στην προκυμαία της Βενετίας (video)

βενετία
02 Ιουνίου 2019 / 18:40

ΒΕΝΕΤΙΑ. Κρουαζιερόπλοιο έπεσε πάνω σε τουριστικό σκάφος στον προβλήτα τραυματίζοντας πέντε, το πρωί της Κυριακής. Αυτόπτες λένε ότι δεν υπάκουσε η μηχανή στο ανάποδα κι έτσι οδηγήθηκε μοιραία στον προβλήτα. Οι εικόνες με το μεγάλο πλοίο να βρυχάται πάνω στα τσιμέντα και τις σειρήνες στη διαπασών είναι σοκαριστικές.

Το ατύχημα αναζωπύρωσε τις διαμαρτυρίες των ντόπιων που αντιτίθενται στην προσέγγιση των μεγάλων σκαφών στην κλειστή θαλάσσια περιοχή.
Πριν ακριβώς δυο χρόνια το Κίνημα «Όχι μεγάλα πλοία» διενήργησε δημοψήφισμα και η πλειοψηφία των Βενετσιάνων ζήτησε την απομάκρυνσή τους από τη λιμνοθάλασσα λόγω των κινδύνων που εγκυμονούνται όταν τεράστια σκάφη κάνουν ελιγμούς στους πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους.
Τα συνεργεία του λιμανιού δουλεύουν εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών και την απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου. Η συζήτηση όμως άναψε ξανά, κάτι που αντικειμενικά αφορά και στην Κέρκυρα και τους άλλους προορισμούς του Ιονίου εφόσον και αυτοί είναι μέρος των περισσότερων πλόων των κρουαζιεροπλοίων στο δρόμο Αδριατικής - Ιονίου.