Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων στα ΓΑΚ - Αρχεία Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα ΓΑΚ-Αρχεία Κέρκυρας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων προσκαλούν τους κερκυραίους

10
Ιουνίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα ΓΑΚ-Αρχεία Κέρκυρας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων προσκαλούν τους κερκυραίους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τις συλλογές τους την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019
 
Η Διεθνής Ημέρα Αρχείων (9 Ιουνίου) θεσμοθετήθηκε και καθιερώθηκε το Νοέμβριο του 2007 από το Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων, ως ημέρα εορτασμού όχι μόνο για τη διεθνή αρχειακή κοινότητα αλλά για όλους τους πολίτες, εφόσον τα αρχεία συνιστούν τη μνήμη κάθε τόπου, συλλογικότητας και κοινωνίας. Τα Αρχεία αποτελούν δημόσιο αγαθό και συνεισφέρουν στη γνώση, στη δημοκρατία, και στα ατομικά δικαιώματα, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των πολιτών.
Τα Αρχεία Κέρκυρας προσκαλούν τους πολίτες να τα επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους φιλόξενους χώρους τους, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της υπηρεσίας και να έρθουν σε επαφή με το αρχειακό υλικό και τα πολύτιμα τεκμήρια που διατηρούνται και διαφυλάσσονται εκεί.
Με άξονα φέτος τις «Ιδιωτικές Συλλογές» το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά και να ψηλαφήσει σπάνια ντοκουμέντα και έγγραφα, προερχόμενα από ποικίλους χώρους και εποχές καθώς και τους τρόπους διαχείρισης, προβολής, ψηφιοποίησης και αξιοποίησής τους.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019. 
Ώρες επίσκεψης: 10:00 – 14:00, 17:00-20:00.
Προβολή – ξενάγηση: 10:30, 12:30, 17:30.
ΓΑΚ-Αρχεία Κέρκυρας, Παλαιό Φρούριο.
Πληροφορίες: 2661038193. Είσοδος ελεύθερη.
 

Ελένη Κορωνάκη