Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραγωγικοί φορείς προς Υπ.Υγείας: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

σκουπίδια
22 Ιουνίου 2016 / 14:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλαν οι παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας για την πρόβλημα των σκουπιδιών.

Την επιστολή υπογράφουν η Ένωση Ξενοδόχων, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουρστικών Καταλυμάτων, ο AOCTA, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Μαρίνα Γουβιών Α.Ε. και ο Σύνδεσμος Επαγγελματικών Σκαφών άνευ πληρώματος.
Η επιστολή: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το κλείσιμο της μοναδικής χωματερής εναπόθεσης των απορριμμάτων όλου του Νομού της Κέρκυρας, από την προηγούμενη βδομάδα δημιουργεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου, τη μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των χιλιάδων επισκεπτών μας από κάθε γωνία της γης!
Τα ξενοδοχεία μας αδυνατούν πλέον να κρατήσουν πέραν του δεκαημέρου τα απορρίμματα στα ψυγεία και στους αποθηκευτικούς τους χώρους, αφού και αυτά γέμισαν ασφυκτικά.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Δήμου, της Περιφέρειας και των κατοίκων και συλλόγων της περιοχής Τεμπλονίου και περιχώρων, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε λύση του προβλήματος με αποτέλεσμα η τουριστική Κέρκυρα να είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων σε κάθε γωνία της και οι επισκέπτες να
αποτυπώνουν τη θλιβερή – επικίνδυνη αυτή κατάσταση, σε φωτογραφίες που πλήττουν την εικόνα όχι μόνο του νησιού αλλά και της χώρας μας.
Οι τουριστικοί, εμπορικοί, επιχειρηματικοί φορείς και το επιμελητήριο της Κέρκυρας σας καλούν στο πλαίσιο της πολιτικής σας ευθύνης να προβείτε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της υγείας τόσο των κατοίκων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας, έτσι ώστε να αποτραπεί η ολική καταστροφή του προϊόντος μας.
Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών»