Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο βιβλίο Γκίνες με νέο ρεκόρ ανακύκλωσης τα Γιάννενα!

Γιάννενα
06 Ιουνίου 2019 / 09:22

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ»

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό της ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, καταρρίπτουν τα Γιάννενα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ».

Ήδη με βάση την επίσημη καταμέτρηση, η πόλη είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες, με τη συγκέντρωση και ανακύκλωση περισσότερων από 2,7 εκ. μπουκαλιών, δηλαδή περισσότερων από 54 τόνων πλαστικού, σε μία εβδομάδα. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε από το 2012 το Εκουαδόρ, με 39 τόνους ανακυκλούμενων συσκευασιών.

Το ρεκόρ αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά το πρώτο ρεκόρ Γκίνες, που αφορούσε στην ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών και σημειώθηκε επίσης στον πολυχώρο ανακύκλωσης «Κέντρο Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος» που δημιουργήθηκε από τη Μητρόπολη, την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Έτσι, η Μητρόπολη αλλά και τα Γιάννενα δικαιωματικά διεκδικούν και το ρεκόρ για… τα δύο ρεκόρ που κατέκτησαν, κάτι που επίσης δεν έχει συμβεί ξανά στον διαγωνισμό Γκίνες.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών