Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαστήρια για τον Τουρισμό στα Ιόνια Νησιά

Τουρισμός
22 Ιουνίου 2016 / 16:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της «Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση» συνεχίζει τη διαβούλευση με το τοπικό παραγωγικό και ακαδημαϊκό/ερευνητικό δυναμικό, για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει Θεματικά Εργαστήρια για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ που θα πραγματοποιηθούν:
·         στη Ζάκυνθο (αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζακύνθου), τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 από ώρα 19.00 έως 22.00μ.μ.
·         στο  Αργοστόλι (αίθουσα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων),   την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 από ώρα 19.00 έως 22.00μ.μ.
·         στη  Λευκάδα (αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας),   την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 από ώρα 19.00 έως 22.00μ.μ.
 
Η θεματολογία των εργαστηρίων είναι η ακόλουθη:
•           Εθνική Στρατηγική για τουρισμό (εισηγητής Υπ. Οικονομίας, Ναυτιλίας & Τουρισμού)
•           Νέες τάσεις στον τουρισμό & Εμπλουτισμός τουριστικού προϊόντος (Ινστιτούτο ΣΕΤΕ)
•           Η συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ)  στην τουριστική επιχειρηματικότητα (Σύνδεσμος  Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος - ΣΕΚΕΕ).
 
Από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να προκύψουν και να καταγραφούν  ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ επενδυτικές ιδέες. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), οι εκπρόσωποι των Ακαδημαϊκών/Ερευνητικών Φορέων, καθώς και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων καλούνται να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.
Στόχος είναι η προετοιμασία και η προκήρυξη σχετικών δράσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020.
Το ίδιο Θεματικό Εργαστήριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.